ISUBÜ Yerleşkesi İçin Meclisten Önemli Bir Karar

ISUBÜ Yerleşkesi İçin Meclisten Önemli Bir Karar

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2020 15:29
ISUBÜ Yerleşkesi İçin Meclisten Önemli Bir Karar

Isparta Belediye Meclisi, eski Devlet Hastanesi ile eski Doğumevi’nin olduğu alanları ISUBÜ alanı olarak tescilledi, yapılaşma şartlarını iyileştirdi.

Isparta Uygulama Bilimler Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksekokullarının ve atölyelerinin götürüleceği eski Devlet Hastanesi ile eski Doğumevi kampüslerinde bürokratik süreç işletiliyor. ISUBÜ Rektörlüğü’nün talebi üzerine hastane alanları ISUBÜ alanı olarak tescillendi.

Meclis İmar Komisyonu, imar planında sağlık tesisi olarak görülen eski Devlet Hastanesi alanı ile el sanatları tesis olan eski Doğumevi kampüsünün ISUBÜ alanı olarak tescillenmesini, E=1,50 ve Yençok=Serbest yapılaşma şartlarının uygulanmasını uygun buldu. Meclis, komisyon raporunu oybirliği ile kabul etti. Bu karar ile birlikte ISUBÜ’nün eski Doğumevi ve eski Devlet Hastanesi alanlarında yatırım yapmasının önü açılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum