ISUBÜ’DE Mezuniyet Sevinci

ISUBÜ’DE Mezuniyet Sevinci

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2021 18:28
ISUBÜ’DE Mezuniyet Sevinci

 

Pandemi nedeniyle getirilen yasakların kalkması ve ardından eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla yapılamayan mezuniyet törenleri artık başladı. 2 dönem önce mezun olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet törenleri bugün yapıldı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2019-2020 ve 2021-2021 eğitim öğretim yılları için Atatürk Stadyumu’nda mezuniyet töreni düzenlendi. Her iki eğitim öğretim yılı için toplam 11 bin 300 öğrencinin mezun olduğu törende Isparta Valisi Seymenoğlu dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler vererek başarılarını kutladı.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Sayın Valim, Sayın Vekillerim, Sayın Rektörüm, Ispartamızın değerli bürokratları, çok kıymetli akademik ve idari personelimiz, basınımızın güzide temsilcileri, bu günleri görmenin hayalini ve özlemini yaşayan saygıdeğer anne babalar, değerli misafirler ve geleceğimizin teminatı siz sevgili öğrencilerimiz, sevgili gençler. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün burada, pandemi nedeniyle 2 yıldır yapamadığımız Isparta Uygulamalı Bilimler üniversitemizin 2019-2020 ve 2020-2021 mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizde okuyarak mezuniyete hak kazanan öğrencilerimizi uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde bizlerle birlikte olduğunuz ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm üniversitem adına teşekkür ediyor, törenimize ‘hoş geldiniz’ diyorum.

Değerli hazirun, sevgili öğrenciler;

“Uygulamalı eğitimde ortak akıl” mottosuyla çıktığımız yolda üniversitemizin en önemli özelliği ülkemizdeki 209 üniversite içerisinde mesleki eğitim uygulayan 2 üniversiteden birisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz son sınıfa geldiklerinde kendi alanlarıyla ilgili bir işyerinde tam zamanlı olarak uygulamalı eğitim almaktadırlar.

Değerli misafirler sevgili öğrenciler

An itibariyle 2020’de 5500, 2021’de 5800 olmak üzere toplam 11.300 gencimizi mezun ettik. Halen 700 akademisyen ve 550 idari personelimizle yaklaşık 25 bin öğrencimize, Ispartamıza bölgemize ve ülkemize eğitim ve akademik hizmet vermekteyiz.

Üniversitemiz bugün, 2. ve 3. dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu gurur sadece üniversitemize değil, çocuklarının bu günlere gelmesinde her türlü fedakârlığı gösteren siz çok kıymetli fedakar anne-babalara, aile büyüklerine, hocalarımıza ve eğitimlerini başarı ile bitiren genç mezunlarımıza da aittir.

Sevgili öğrenciler, Pandemi nedeniyle üniversite eğitiminizin son 1,5 yılını okulunuz, arkadaşlarınız ve hocalarınızdan ayrı geçirdiniz. Eğitim her ne kadar uzaktan yapılmış olsa da gerek idari, gerekse akademik personel olarak süreci gayet başarılı bir şekilde yakından takip ettik. Öğrencilerimizin kendi alanlarında daha iyi yetişebilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için, her türlü destek ve gayret verme çabası içerisinde olduk.

Değerli  Mezunlarımız; Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.  Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.

 

Değerli veliler; Şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum.

Sayın hocalarım; Bu önemli günün en önemli mimarları olarak,  öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle, sizlere de öğrenci ve veliler adına şükranlarımı sunuyorum. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz.

Mezunlarımızla başladığımız sözlerimize yine mezunlarımızla son verelim.

Değerli mezunlarımız; unutmayın ki hayat romanınızda bir bölümü yeni bitirdiniz. Amacınız bu ülkeye ve bu ülkenin değerlerine hizmet etmektir.

Bundan sonraki yolunuzu milli ve manevi değerle bezenmiş olarak yaradılış gayemize uygun bir şekilde aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Bu ilkeleri daima vatanımızın ve gönül coğrafyamızın gelişmesinde ve muasır medeniyet çıtasına yükseltmekte kullanınız. Çağ açıp çağ kapatan yeni Fatihler, Barbaroslar, Süleymanlar olunuz.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çok çalışmaktır. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.”

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri buradan hüzünlü ama bir o kadar da gururlu bir şekilde uğurlarken bundan sonraki yaşamınızda sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz her zaman; kıymetinizi bilen ve sizin de kıymetlerini bileceğiniz, kalıcı dost, samimi ve dürüst insanlarla kesişsin;  yolunuz ve bahtınız açık olsun."  

1-108.jpg

 

2-032.jpg

 

3-019.jpg

 

4-007.jpg

 

5-005.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.