ISUBÜ'lü Akademisyenler En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

ISUBÜ'lü Akademisyenler En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Yayınlanma:
ISUBÜ'lü Akademisyenler En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Stanford Üniversitesi tarafından 2022 yılına ait "Yıllık Etki (2022 Yılı Çalışmalar)" Listesi'nde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden toplam beş bilim insanı yer aldı.

Söz konusu liste, Stanford Üniversitesi'nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve onun araştırma ekibi tarafından hazırlandı.

Bu liste, dünya genelinde 22 ana bilim dalı ile 174 alt bilim dalını kapsamaktadır ve dünyadaki bilim insanları arasında en yüksek etki yaratan ilk yüzde 2'lik dilime giren 100 bin bilim insanını içeriyor.

Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında 1 Ekim 2023 tarihinde yayımlanan bu liste, 2022 alıntı yılına göre değerlendirilmiş olup "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" olarak iki ana kategori altında sınıflandırılmıştır: "Kariyer boyu etki" ve "Yıllık etki (2022 yılı çalışmalar)".

"Yıllık etki" kategorisinde ISUBÜ Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ÖZTÜRK, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih YILMAZ ve Temel Bilimler Bölümü'nden Doç. Dr. Yunus Emre YÜKSEL ile Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Baydar yer aldı.

Ayrıca, "Kariyer boyu etki" listesinde yine Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ÖZTÜRK ve Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Şencan Şahin de bu önemli listede yer aldılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.