ISUBÜ’nün Mezuniyet Coşkusu Şehre Sığmadı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2022 mezunlarını verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2022 00:54
ISUBÜ’nün Mezuniyet Coşkusu Şehre Sığmadı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2022 mezunlarını verdi.Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezunları için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ve akabinde Isparta Atatürk Stadyumu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Fakülte ve MYO’lardan akademisyen ve öğrencilerin hazır bulunduğu 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’in Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Valilik önünden Isparta Atatürk Şehir Stadyumuna, Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, Rektör Yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri, akademisyenler ve öğrenciler Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. 

Atatürk Stadyumundaki mezuniyet törenine yoğun ilgi gösterilirken öğrenciler kortej geçişi yapıp, protokolü ve ailelerini selamladı.Törende konuşma yapan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Bugün burada, Isparta Uygulamalı Bilimler üniversitemizin 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizde okuyarak mezuniyete hak kazanan öğrencilerimizi uğurlamak için bir aradayız.

Öncelikle bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyor, törenimize ‘hoş geldiniz, safalar getirdiniz’ diyorum.18 Mayıs 2018’de kurulan Üniversitemiz bugün, 4. dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu gurur sadece üniversitemize değil, çocuklarının bu günlere gelmesinde her türlü fedakârlığı gösteren siz değerli anne-babalara, aile büyüklerine ve eğitimlerini başarı ile bitiren mezunlarımıza da aittir. Değerli  Mezunlarımız, Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. 

Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.Bilindiği gibi iletişim teknolojisinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği, dünyanın devasa bir köye dönüştüğü enformasyon çağının tam ortasındayız. Artık saniyeler içinde yer kürenin en ücra köşesindeki hadiselerden haberdar oluyor, alternatif medya kanallarından sesimizi de duyurabiliyoruz. Her dönemin kendine göre zorlukları olup tarihin belki de en hızlı akan dönemine şahit olmaktayız. 20-25 yıl sonra bugün mevcut mesleklerin yüzde 50’ye yakınının ortadan kalkacağını öngörmekteyiz.

Bu sebeple böyle bir dünyaya hazır olmalısınız. Türkiye'nin savunma sanayi teknolojilerinde geçtiğimiz onlu-yirmili yıllarda katettiği mesafe, tüm dünyanın dikkatle takip ettiği, örnek aldığı bir başarı hikayesidir. Eğer Türkiye güçlüyse, yakın uzak her yerde, zalimlerin zulmü altında inleyen her kardeşimiz için umut vardır. Değerli gençler; Hayallerinizin peşinden gidin ve kendinize karşı dürüst olun. Başka birilerinin ayak izlerini takip etmeyin. Size verebileceğimiz tek öneri kendiniz olmanızdır. Siz siz olursanız, her şey olacak. Kendinize güvenin. Deli gibi çalışın ve istediğinizi alın. Klişeleri yıkın ve başarısızlıktan asla korkmayın." Dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.