ITKM İnşaatının Tamamlanması İçin 170 Milyon TL Harcandı

Isparta’nın kanayan yarası olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Milletvekillerinin girişimleriyle tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2022 16:02
ITKM İnşaatının Tamamlanması İçin 170 Milyon TL Harcandı

Isparta’nın kanayan yarası olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Milletvekillerinin girişimleriyle tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarrufuyla İsmi Medyan Alışveriş Merkezi olarak değiştirilen ITKM 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen görkemli bir törenle açılmıştı.Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, kısa sürede tamamlanan ve açılışı yapılan Isparta Meydan Alışveriş Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 170 Milyon Liralık bütçenin harcanarak bu güne kadar gelindiğini belirten Milletvekili Gökgöz alışveriş merkezinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.Milletvekili Gökgöz, “23 Nisan 2022 günü biz tabi çok mutluyduk. Özellikle eski ismiyle ITKM, Isparta Ticaret Kültür Merkezi yeni ismiyle Isparta Meydan AVM Isparta’mıza hayırlar getirmesini cenabı haktan niyaz ediyoruz öncelikle. 2018 yılındaki adaylık sürecim içerisinde çarşı içerisindeki esnaflarımızın hemen hemen 1 dileği talebi vardı.

3 tane talep vardı ortada genelde. Bu üç talebin en fazla talep göreni de eski ismiyle Çarşamba pazarı, ITKM ve Meydan AVM bu günkü ismiyle buranın açılmasıyla alakalıydı. Bizde İnşallah Bize yetkiyi verin bizde elimizden gelen gayreti serf edelim bu vesileyle buradaki 165 bin metre karelik inşaat alanını Isparta’ya kazandıralım diye büyük bir uğraş içerisine girdik. 2019  yılında Belediyemizin Ak Partili Belediye olmasıyla bunu biraz daha hızlandırdık.

Biz il başkanımızla beraber 3 Milletvekili ve Belediye Başkanımız Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilmiş olan buranın Isparta’nın kazandırılma noktasında öncelikle Sayın Cumhur Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Onun iradesi onun duruşu olmasaydı biz bu hizmeti Isparta’ya zor kazandırırdık.

Çünkü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun yani devletin buraya harcamış olduğu bu güne kadar 175-180 Milyon lira gibi bir rakam var. Yani inşaat tabiriyle söyleyeyim kolon ve kiriş hariç bu inşaattaki alanların tamamı yenilendi. Taban ve tavan dahil olmak üzere. O yüzden biz artık dün dünde kaldı Cancağazım artık yeni şeyler söylemek lazım diyerek biz Isparta’mıza böyle bir alan böyle bir sosyal aktivite alanının kazandırılmasında Emeği geçen Başta belediye başkanımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, buraya destek veren aziz milletimize ve bizimle beraber yol yürüyen kıymetli vatandaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum