ITKM'de Belediye'ye İhtiyadi Tedbir Şoku

Isparta Belediyesi'nin yüklenici firma Kadıahmetoğulları'ndan 30 milyon TL'lik alacağına karşılık, ITKM'de henüz tapu devri yapılmayan yüzde 20 oranındaki taşınmazlar üzerine ihtiyati tedbir konulması talebi Asliye Hukuk Mahkemesi'nce reddedildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2016 11:04
ITKM'de Belediye'ye İhtiyadi Tedbir Şoku

Isparta Belediyesi, bir taraftan ihalesi sözleşmesi gereği teslim süresi 7 yıl geçen Ticaret ve Kültür Merkezi'nin bir önce tamamlanarak hizmet girmesi için uğraşırken diğer taraftan da 30 milyon TL'yi bulan alacağının peşinde koşuyor.

Isparta Belediyesi ile 2006 yılında Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi iki kat karşılığı ihale sözleşmesini imzalayan Antalya merkezli Kadıahmetoğulları A.Ş'nin zaman içerisinde gerçekleştirilen zeyilnameler, gecizme cezası ve faazleri ile diğer iş ve işlemler için borcu 30 milyon TL'yi buldu. Şu ana kadar biriken borçla ilgili herhangi bir tahsilat yapamayan Belediye, Kadıahmetoğullarına açtığı alacak davaları ile hukuki mücadelesini sürdürüyor. Yüklenici firma da bu alacaklara yaptığı itirazlar ile Belediyeye olan borcunu ödememe konusunda süre kazanıyor.

ALACAK DAVALARININ SONUÇLANMASI BEKLENECEK

Ancak Isparta Belediyesi, 30 milyon TL'yi bulan alacağının tahsili için başka bir hukuki yol denedi. ITKM'de yüklenici firma Kadıahmetoğulları'na ait olan taşınmazların yüzde 20 oranındaki taşınmazları ile ilgili henüz tapu devri yapılmamış durumdu. Isparta Belediyesi'nin uhdesindeki bu tapular, paylaşım planına göre Kadıahmetoğulları A.Ş'ye ait ama henüz tapu devri yapılmadı. Belediye, 30 milyon TL'lik alacağının karşılığı olarak devredilmeyen taşınmazlar üzerine ihtiyati tedbir konulması talebiyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Talebi değerlendiren Mahkeme, kararını verdi. Asliye Hukuk Mahkemesi, davacı Isparta Belediyesi'nin tapu devri yapılmayan taşınmazlar üzerine alacak karışılığında ihtiyati tedbir konulması yönündeki talebini reddetti. Mahkeme, devam eden alacak davalarının sonuçlanmasından sonra ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini bildirdi.

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR

Öte yandan 1800 araçlık otoparkın açılması için adım atan Isparta Belediyesi, mahkeme kanalıyla görevlendirilen bilirkişilerin hazırlayacağı raporu bekliyor. Bilirkişilerin mahkemeye sunduğu durum tespit raporunun Belediyeye ulaşmasından sonra bu konuda çalışmalara başlanacak. Müteahhit firma tarafından yapılması gereken eksiklikler bilirkişi raporu ile tespit edildikten sonra otoparkın hizmete açılması gereken yatırımlar sonradan tahsil edilmek üzere Isparta Belediyesi'nce gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.