ITKM'de Geri Sayım Başladı / Ocak Başında İlk Kazma Vurulacak

ITKM'de Geri Sayım Başladı / Ocak Başında İlk Kazma Vurulacak

Yayınlanma:
ITKM'de Geri Sayım Başladı / Ocak Başında İlk Kazma Vurulacak

Isparta tarihi bir protokolün imza törenine ev sahipliği yaptı. Isparta Belediyesi ile TMSF arasındaki protokol, tartışmaların göbeğindeki ITKM inşaatında imzalandı. TMSF Başkanı, ilk kazmanın Ocak ayı başında vurulacağını ve ilk etabın Ağustos ayında tamamlanacağını müjdeledi. Törende konuşan Başkan Başdeğirmen’de muhalefetin protokol eleştirilerine cevap verdi.

Yılan hikayesi… Bitmeyen inşaat… Yılların kaybı… 20 yılı aşkın süren Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi tartışmasına nihayet dün Isparta Belediyesi ile TMSF arasında imzalanan protokol son noktayı koydu. ITKM inşaatının yapımı Ocak ayı başında yeniden başlayacak ve Ağustos ayı sonunda ilk etabı tamamlanacak.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ekibiyle birlikte dün Isparta’ya gelerek, düzenlenen törenle Başkan Başdeğirmen ile protokol imzaladı.

GELECEĞE BAKMAK LAZIM
Protokol imza töreninde konuşan Başkan Başdeğirmen, “Artık geçmiş geçmişte kaldı. Yarınlara, geleceğe bakmak lazım. Sizlerle çok güzel bir protokol töreni için bir aradayız” sözleriyle başladığı konuşmasında “Uzun yıllardır şehrimizde problem olan bir şekilde bitirilmesi gerektiği halde bitirilemeyen, şehrin göbeğindeki bu güzel değerimizi tamamlamak için, bitirmek için protokol hazırlığımızı tamamladık” dedi.

ŞUNDAN OLDU BUNDAN OLDU DEMEK İÇİN BURADA DEĞİLİZ
Başkan Başdeğirmen, “TMSF Başkanımıza ve değerli arkadaşlarımıza bizlere gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu içerisinde bulunduğumuz bina, bugüne kadar ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine çok güzel katkılar sağlayabilecek bir bina idi. Ancak; uzun süreçten bu yana maalesef şehrin hizmetine açılamadı. Şundan oldu, bundan oldu demek için karşınızda değiliz. Bundan sonra ne yapacağız, şehrimize bu değeri nasıl kazandıracağız bunu anlatmak için buradayız” ifadelerini kullandı.



ALLAH’A ŞÜKÜR CAMİMİZİ AÇTIK
ITKM binası içerindeki Pazar Camisinin açılış sürecini de anlatan Başkan Başdeğirmen, “İlk etapta TMSF Başkanımızın Isparta’ya gelmesiyle bu konunun hızlı bir şekilde bu süreci ele aldık. Camimizin hızla açılmasını istiyoruz dedik. Yıllarca halk pazarına hizmet eden camimiz 22 yıl önce yıkılmıştı. TMSF Başkanımız geldiğinde içerisinin çok kötü olduğunu gördü. Hemen ilk adımlar atıldı. 1 hafta sonra halısı geldi. Ekip girdi, Mayıs ayı başında başlayan çalışmadan sonra 31 Mayıs’ta Kadir Gecesi’nde teravih namazını kılmak nasip oldu.

Tabiî ki bundan sonrası çok daha önemli. Buraya 2’nci kez geliyor TMSF Başkanımız. Isparta’ya karşı özel bir ilgileri var. Teşekkür ediyoruz” dedi.

ESPRİLERE SEBEP OLMUŞTU
20 yılı aşkın süredir tartışmaların odağında olan ITKM binasının kentte ilginç esprilere de sahne olduğunu anlatan Başdeğirmen, “Isparta’da esprilere neden oldu bu bina. Gelin arabalarının arkasına “Aşkımız ITKM İnşaatı gibi hiç bitmesin” yazıları yazıldı. Her televizyonu açtığında, burayla alakalı olumsuz tartışmaları izledi halkımız. Bugünden itibaren geçmişle alakalı bir şey konuşmayacağız. Geleceğe bakacağız. Geleceği konuşacağız.

İHANET Mİ MEMLEKET SEVDASI MI?
20 yıl önce Isparta’ya gelen bir misafirimiz, bizle karşılaştığında şehrin göbeğinde kocaman bir inşaat vardı ne oldu diye soruyorlardı. Bu mesele Isparta sınırlarını aşmış bir mesele olmuştu” ifadelerini kullandı.

ITKM inşaatının tamamlanması için hazırlanan protorkolü eleştiren ve Belediye Meclisinde red oyu veren muhalefete de tepki gösteren Başkan Başdeğirmen, “Heyecanımız, isteğimiz bize yeter. Bizim sözlerimiz vardı. Siyasi görevlere gelmeden önce, neler yapacağımızı anlatarak geldik. En önemli konumuz da ITKM binasıydı. Biz bu imzayı atacağız dediğimiz zaman ihanet ediyorsunuz Isparta’ya diyenler oldu. Soruyorum size, burayı bitirmek bir ihanet midir, yoksa memleket sevdası mıdır? Bunun cevabını da burası açılırken vermiş olacağız. Bu açılışa o arkadaşlarımızı da davet etmek istiyorum” diye konuştu.



KAYIP SADECE ISPARTA’NIN DEĞİL
Yaşanan kaybın sadece Isparta’nın kaybı olmadığına da dikkat çeken Başdeğirmen, “Bu sadece bizim Isparta’mızın bir kaybı değil. Burada büyük bir milli servet kaybımız vardır. Bu hepimizin serveti. Yapmak istediğimiz iş ortadadır. Devletimizin atadığı güçlü bir ekibiyle muhatabız. Geçmişteki hiçbir şey bizimle alakalı değildir. TMSF yetkililerinin üstlendiği bu görev devletimizin üzerine aldığı bir görevdir” dedi.

TMSF DEVLET DEĞİLSE NEDİR?
Muhalefetin “TMSF Devlet Değildir” sözlerini de hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Şunu söylediler; TMSF devlet değildir. Peki nedir? Türkiye’de 900 tane problemli işi çözmek için atanan yönetim. Kendi halinde dernek kurarak mı kurtaracak. TMSF nedir? Devletimiz tarafından kurulmuş bir fondur. Muhatap olarak TMSF’yi almayacağız da kimi alacağız. Bizler ne yapılacağını bilen insanlarız. Bizler bu koltuklara yan gelip keyif yapmak için gelmedik. Vardır zorlukları, emekleri. Memleketimizle alakalı her konuyu yerine getirmek için çabalıyoruz, çabalayacağız” şeklinde konuştu.

VEKİLLERE VE İL BAŞKANINA TEŞEKKÜR
Sürecin bu kadar hızlı ve sağlıklı yürümesinde AK Parti milletvekilleri ve İl Başkanı Osman Zabun’un büyük katkıları olduğunu kaydeden ve teşekkür eden Başdeğirmen, “Çok konuşmaya gerek yok aslında. Bu güzel çalışma beni çok heyecanlandırdı. Buranın açılışını yapmayı yüce rabbim bize nasip etsin. Burada sadece bir belediye başkanı olarak, meclis üyeleri olarak bu konuma gelmedik. Burada Milletvekillerimiz, teşkilatımız. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, YSK üyesi Recep Özel, Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Uğur Gökgöz, İl Başkanımız Osman Zabun ve teşkilatı. Bizi hep destekleyen, önümüzü açan kişiler. Burada hiçbir başarı, hiçbir güzellik tek başına bir kişinin değil. Memleketine gönülden bağlı olan siz dostlarımızla yürüyoruz” dedi.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN ÖNEMLİ
BİR İRADE ORTAYA KOYDU
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in önemli bir irade ortaya koyduğunu kaydetti. Gülal, “Bu benim Isparta’ya ikinci gelişim. Bundan sonra arada bir sizlerle birlikte olacağım. 3 yıldır TMSF başkanıyım. 3 yıldır da bizim gündemimizde burası. Burada bir milli servet var. Dolayısıyla bu sadece Isparta’nın değil, ülkenin ziyanı. Buradaki yapının tamamlanması noktasında bir irade ortaya koyduk. 6 ay evveldi ilk bu konuyu istişare ettik. Dedik ki biz burayı tamamlarız. Bizi güçlendiren sayın başkanın kararlılığı oldu. İlk andan itibaren önemli bir irade ortaya koydu” ifadelerini kullandı.



İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAĞIZ
Gülal, ITKM inşaatının tamamlanmasının ardından kent istihdamına da önemli katkılar sağlayacağını kaydederek, “Isparta bununla birlikte önemli bir değer kazanacak. Yaklaşık bin 500 iki bin istihdam sağlayacağız. TMSF olarak yaklaşık 830 şirkete vaziyet ediyoruz” bilgisini verdi.

ITKM inşaatına karşı ilgilerini de anlatan ve FETÖ kazanacak iddialarına cevap veren Gülal, “Burayla ilgimiz 2 şekilde. Birincisi Bank Asya sebebiyle. Bank Asya’nın burada 114 dükkanı var. Bu dükkanların tamamlanması noktasında bir irade ortaya koyuyoruz. İkincisi Kadıahmetoğullaru halen TMSF tarafından yönetilen bir firma. Zaman zaman taşlandık. Taşlanmayı göze alamazsanız taçlanamazsınız.

NE FETÖ’YE NE KADIAHMETOĞULLARINA KALIR
Biz burayı tamamlayacağız. Açılışını yapmak inşallah bize nasip olur. Burada yapılan hiçbir şeyin FETÖ şirketine kalması mümkün değil. Çünkü bu şirket, Bank Asya’nın en büyük kredi borçlusudur. 2 milyar TL’ye yakın borcu var. Burada bir katma değer oluşacaksa ki oluşacak. Biz BankAsya’nın alacağını tahsil noktasında bir değer ortaya koymuş olacağız. Burada yapılan hizmet FETÖ’ye hizmettir eleştirisi en başta TMSF’ye haksızlıktır. TMSF bu ülkede FETÖ ile etkin mücadele eden kurumlardan bir tanesidir. Burada yapılan hiçbir şey ne FETÖ’ye gider, ne Kadıahmetoğullarına kalır” dedi.



HAKKA HİZMET HALKA HİZMET
ITKM’nin milli servet olduğu vurgusunu yineleyen Gülal, “Bu noktadan baktığımızda burayı tamamlamak en başta hakka hizmettir. Devamında da halka hizmettir. Bu Milli servetin ekonomiye kazandırılması gerekir. Burada inşallah önümüzdeki dönemde bu canlılığı göreceğiz. Buraya Ocak başında başlayalım diye düşündük. Biz hazırız. Hava şartları ilk etabını Ağustos sonu itibariyle ilk etabı tamamlayacağız. Bizim kararlı olmamızı sağlayan sayın başkanın duruşudur. Hepimize hayırlı olsun. Ocak başı itibariyle burada çalışmaya başlayacağız. Tamamlanması için önümüzde 24 aylık bir süreç var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Isparta Belediyesi ile ITKM arasında yapılan protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.