ITKM’yi Bitirmek İstiyoruz

ITKM’yi Bitirmek İstiyoruz

Yayınlanma:
ITKM’yi Bitirmek İstiyoruz

Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ilk toplantısında gündem maddelerinden biri de Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatıydı. İdaresi kayyumda olan ITKM inşaatının tamamlanması için yapılacak protokol şartlarının belirlenmesine yönelik fikir alışverişi yapıldı.

Mecliste ilk olarak konuşan MHP Grup Sözcüsü Hasan Hüseyin Akagündüz, "mesele Isparta ise particiliği bir kenara bırakmamız gerekir" dedi. Akagündüz, “Biz bu insanlarla anlaşacağız bir protokol yapacağız ama bana kalsa benim şahsi fikrim sen buradaki haklarından bir vazgeç sen buradan alacağını almışsın zaten biz davalarımızı geri çekelim sende bu binadan vazgeç diyebilecek konumda olduğumuzu düşünüyorum. Mesele Isparta’ysa eğer particiliği bir kenara bırakmamız gerekiyor. TMSF veya kayyum dediğimiz kişi nereden bakarsak bakalım başka firmalara el koydu ama yatırımlar devam ediyor ve benim elimdeki doküman bin sayfaya yakın ben bunu özetlemeye çalıştım ve bu konuda da başkanlık makamına bir yetki verilmiş bunun kullanılması gerekir.” Şeklinde açıklamada bulundu

ITKM inşaatının tamamının Belediye aktarılması gerektiğini söyleyen İyi Parti Grup Sözcüsü Ahmet Doğan, "o zaman hak yerini bulacaktır" diye konuştu. Doğan, “Biz diyoruz ki oradaki haklarımız mademki batmış bir şirket mülk olarak belediyemize aktarılsın o zamanda hak yerini bulsun istiyoruz.” dedi

Tüm meclis üyelerinin ortaklaşa kararıyla ITKM'yi bitirmek istediklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, "artık biz oradaki mevtayı defnetmek istiyoruz" dedi.

Başdeğirmen, “Bizim önceliğimiz burayı bitirmek. her şartta biz sizlerle istişare ederek başta söylediğimiz gibi biz tek başımıza karar vermeyeceğiz hep birlikte karar vereceğiz sizlerin görüşleri bizler için çok önemli sizlerle birlikte bu hayırlı işi beraber bitirmek istiyoruz. Bu mantıkla hem şehrimizin hakkını korumak hemde oradaki meftayı defnetmek istiyoruz. Burada da hep aynı fikirdeyiz ancak bu defini yaparken üzerine koyacağımız örtünün ne kadar olacağına kararını hep birlikte verip sonucunun hayırlı olmasını istiyorum. Bugüne kadar geçmişin konuşulduğunu söyleyen Başkan Başdeğirmen, "meclisin ortak kararıyla bir müfettiş çağırırız. O geçmişi inceler, bizde haklarımız bizde kalmak kaydıyla inşaatı tamamlarız" ifadelerini kullandı.

Başdeğirmen, Eğer uygun görürseniz biz hep geçmişi konuşuyoruz o onu vermemiş bu bunu almamış orada şu kadar alacağımız vardı şu paraya çıkmış metre şuydu buna gelmiş hep beraber bir karar da alabiliriz geçmişe dönük bu olumsuzlukların veya olumlulukları için bir müfettiş isteyelim müfettiş gelsin onları incelesin geçmişle müfettiş uğraşsın sonuç çıkarsın devlet onu takip eder biz ileriye bakarak bu günden sonra yani göreve geldiğimiz günden sonra 31 Marttan sonra biz ne yapabiliriz ileriye doğru yürüyelim hukuki geriye dönük tüm haklarımız saklı kalmak üzere biz bu işi devam ettiriyoruz buyurun yapın hukuk devam etsin sana 500 metrekare yer verecekse 3-5 sene sonra versin veya kendi alacağı neyse onu alsın firmanın sahibi kaçak ve tamamen kayyumda olan bir şirket oy birliği ile karar verirsek gerisini devlet çözsün bizden öncesini müfettiş çözsün bizde kayyumla yolumuza devam edelim. Geçmişi düşünürsek geçmişle uğraşırsak biz 5 yıl daha burayı bitiremeyiz. Biz burayı bitirmek için aynı fikirdeysek orasının açılmasıysa ortak kararımız böyle bir karar alabiliriz. ITKM Caminin açıldığını ve etrafında düzenleme yaptıklarını söyleyen Başdeğirmen, "Bitirdikçe çevrenin ve vatandaşın memnuniyetini görüyoruz" dedi. Başdeğirmen, Oradaki kaldırımların oradaki dükkanlar çok kötü bir durumdaydı ve asfaltı da kaldırdık oradan oraya güzel kilit taşı döşedik kaldırımlarını yaptık oraya bir çocuk parkı isteniyordu ama yapılmıyordu biz köşesine bir çocuk parkı çıkardık ve yapımına başlandı arka cadde o kadar güzelleşti ki bitirildikçe çevrenin karını görüyorsunuz eğer o binanın tamamı bittikten sonra çevredeki güzellikleri göreceksiniz çevresinde oturan insanlarında huzura gelmesini sağlayacağız.

Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi komisyona havale edildi.
Bilindiği protokol şartları her partiden meclis üyelerinin bulunduğu komisyon tarafından görüşülerek, meclise getirilecek. Ve son karar Isparta Belediye Meclis üyeleri tarafından verilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.