ITSO: Yasaktan Esnaf Olumsuz Etkileniyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Mimar Sinan Caddesi'ndeki park yasağı ve yaya bariyer uygulamasında esnafın olumsuz şekilde etkilendiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2010 17:10
ITSO: Yasaktan Esnaf Olumsuz Etkileniyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Mimar Sinan Caddesi'ndeki park yasağı ve yaya bariyer uygulamasında esnafın olumsuz şekilde etkilendiğini belirtti.

Kaçıkoç, yaptığı açıklamada, cadde üzerindeki esnafların yeni uygulamadan memnun olup olmadıkları yönünde bir anket çalışması yaptıklarını söyledi. Cadde üzerinde ITSO'ya bağlı esnafların bulunduğunu ve onların haklarını korumakla hükümlü olduklarını dile getiren Kaçıkoç, ''150 esnafımıza yönelik yaptığımız anket çalışmasında, park yasağı ve bariyer uygulamasında esnafımızın olumsuz yönde etkilendiğini gördük'' dedi.

Uygulamanın esnafın ticaretini olumsuz etkilediğini ve sıkıntıların yeniden gözden geçirilerek değerlendirilmesi gerektiğini savunan Kaçıkoç, anket sonucuna göre cadde üzerinde bulunan esnafın büyük bir bölümünün ciddi müşteri kaybı yaşadığını belirttiğini kaydetti.

Mevcut haliyle arzu edilen amaca ulaşılamayacağını söyleyen Kaçıkoç, sözlerine şöyle devam etti:
''Odamız olarak Mimar Sinan caddesinin tamamen eski düzene dönülmesi taraftarı değiliz. Ancak, mevcut uygulamanın da bu haliyle devam etmesinin sıkıntılı olduğunu düşünüyoruz. Uygulamanın bir deneme sürecinde olduğunun bilincinde olarak, ortaya çıkan sıkıntıları da göz önüne alan yeni düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır. Konunun üyelerimiz açısından hassasiyeti, üyelerimizin karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ilgili mercilere iletilerek çözümler önerilmiştir. Bu bağlamda il trafik komisyonunun bu hususları dikkate almasını istiyoruz.''

Cadde üzerindeki yaya geçiş noktalarının çoğaltılması, yayaların yoğun geçiş yaptığı noktalarda yaya trafiğinin yoğun olduğu saatlerde ışıklı geçiş, ışıklı uyarı sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kaçıkoç, araçların caddenin boş olmasından dolayı yüksek hızla geçiş yaptıklarını ve bunun yaya güvenliği açısından büyük risk taşıdığını kaydederek, geçişlerde hızların düşürülmesi için önlem alınmasını istedi.

Cadde üzerinde kısa süreli (15-20 dakika) tek sıra park imkanı sunulmasını isteyen Kaçıkoç, gerekirse parkomat sistemi düşünülebileceğini aktardı. Cadde üzerindeki kaldırımlar genişletilerek hem yayaların daha rahat gezinmesi hem de ikinci sıra park etme imkanının ortadan kaldırılmasını sağlayacağını düşünen Kaçıkoç, diğer önerilerini şu şekilde sıraladı:

''Mevcut durumda cadde üzerinden ara sokaklara sağa dönüş imkanı yoktur. Ara sokaklardaki park alanlarına geçişi sağlamak için Cadde üzerindeki bazı sokaklardan sağa gidiş verilmelidir. Mevcut uygulamada, HSBC Bankasından sola dönüş kapatıldığı için Halı Sarayı içindeki otopark etkin kullanılamamaktadır. Bu noktada eski uygulamaya geri dönülmeli, sola dönüş trafiğe açılmalıdır. Merkezde alternatif oto park alanlarının arttırılması ve mevcut oto parkların daha etkin olarak kullanılması için çok acil önlemler alınmalıdır.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.