ITSO’nun Yeni Dönemden Beklentisi

ITSO’nun Yeni Dönemden Beklentisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2019 12:56
ITSO’nun Yeni Dönemden Beklentisi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, belediyeden yeni dönemde, Isparta’nın kent planlamasının yapılarak ticari bölgelerin belirlenmesini, belediyenin de ekonomiye entegre olarak yatırımcını önünü açacak adımların atılmasını ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı sergilenmesini istediklerini söyledi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Isparta’nın değişimden yana tavır koyduğunu hatırlatarak, sandıktan çıkan karara saygı duyduklarını söyledi. Ticaret Sanayi Odası’nda uzun yıllar başkanlık yapmış Şükrü Başdeğirmen’in başkan seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Tutar, Başdeğirmen’in Isparta ekonomisinin gelişmesi adına atacağı adımlarda oda olarak her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMALI
İŞ TAKİP BÜROSU KURULMALI
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni dönemden beklentileri olduklarını kaydeden ITSO Başkanı Tutar, “Yeni dönemde Isparta’nın kent planlamasının yapılarak ticari bölgelerin belirlenmesini arzu ediyoruz. Belediyenin de ekonomiye entegre olmasını istiyoruz. Isparta’ya yatırım yapmak isteyen pek çok üyemiz ve dışarıdan gelen yatırımcılar arzu edilen büyüklükte ve bölgede arazisi bulamamakta. Yatırımlarda kolaylık sağlanması, çözüm odaklı bir yönetim anlayışı sergilenmesini talep ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde iş dünyamız için, yatırımcılarımız için ‘iş takip bürosu’ kurulmalı, iş dünyamızın doğrudan bir muhatabı olmalıdır. Belediye’de imar, çap, ruhsat işi olan üyelerimiz bir yatırımcı olarak değerlendirilmelidir. Bu nedenle iş ve işlemlerde yatırımın geciktirilmemesine yönelik bir yaklaşım ortaya konmalıdır” dedi.

HALKIMIZ ORTAK EDİLMELİ
Isparta’nın, pomza konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ileten Tutar, Isparta Belediyesi öncülüğünde bimsblok üretiminin özel sektöre de açılması yönündeki taleplerinin arkasında olduklarını söyledi. Tutar, “Ticari kooperatifçilik yöntemiyle halkımız mutlaka bu işe ortak edilmelidir. Beklentilerimiz yalnızca sanayi ve ticaretin arttırılmasına yönelik değil. Isparta’da yaşam alanlarının iyileştirilmesine yönelik kentsel dönüşüm, kentsel tasarım, sokak sağlıklaştırılması gibi uygulamaların başlatılmasını istiyoruz. Böylece yapı sektörümüz iş imkanı bulacak, bu hareketlilikten yüzlerce sektör faydalanacaktır” şeklinde konuştu.

İŞ DÜNYASINA YAKINLIĞI SORUNLARIN
ÇÖZÜMÜNDE KOLAYLIK SAĞLAYACAKTIR
Isparta’nın şehrül emini seçilen Başdeğirmen’in özel sektörün sorunlarına hakim olduğunu bildiklerini bunun da Isparta iş dünyasına güve verdiğini kaydeden Tutar, “Isparta’da kendisi halkın çoğunluğunun desteğini alarak belediye başkanı seçilmiştir. Özel sektör ve iş dünyasına olan yakınlığı sayesinde iş dünyasının bundan sonraki süreçte sorunlarının daha hızlı çözüleceğini bekliyoruz. Bizler de Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak özellikle iş dünyasını ilgilendiren konularda Belediye ile çok daha fazla istişare durumunda olacağız. İş dünyasını ilgilendiren kararlar alınırken Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılacak olan istişarenin herkes için olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde Isparta için çıkan sonucun memleketimiz için, halkımız için, iş dünyası için hayırlara vesile olmasını diler, Sayın Şükrü Başdeğirmen’e başarılar dileriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.