Iyaş Üyelerine Hisse Başı 508 Tl Kar Payı Dağıttı

IYAŞ Isparta Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2021 Yılı Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Iyaş Üyelerine Hisse Başı 508 Tl Kar Payı Dağıttı

IYAŞ Kongre Sarayında düzenlenen Genel Kurula üyeler yoğun ilgi gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Olağan Genel Kurulda Divan Başkanlığına Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir  getirildi.

Kongrede 12  maddelik gündem maddeleri tek tek okundu. 13 şubesi bulunan, her geçen gün yatırımlarına bir yenisini ekleyen IYAŞ’da  yönetim kurulu, Olağan Genel Kurulu öncesi yönetim kurulu, bağımsız denetim raporlarını ve mali tabloyu üyeleriyle paylaştı.

IYAŞ, hisse başına 508 TL kar verdi.

Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre düzenlenen konsolide finansal tabloları da açıklandı.

 IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dağlı, pandemiye rağmen büyüdüklerini belirterek, yeni projelerinin olduğunu söyledi. Geleceğe yatırım yaptıklarını belirten Dağlı, en büyük projelerinden birinin Yalvaç’a Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi olduğunu dile getirdi.

Bu arada IYAŞ Isparta Gıda San. ve Tic. A.Ş. tarafından yaklaşık 66 bin metrekarelik tarım vasfındaki arazide 4 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor.

Kurulacak olan santralde 16 bin adet çok kristalli fotovoltaik panel ve her biri 20 kW olan 400 adet evirici (invertör) kullanılacak. Her 5 adet inverterin çıkışı 100 kW gücündeki AC dağıtım panosuna bağlanıp, bu panoların çıkışı da 1.000 kW gücündeki AC toplama panosuna, oradan 1.000 kVA 400V/36kV trafoya; trafodan OG hücrelere; son olarak da şebekeye bağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.