İYİ Parti Felaketin Yaşandığı Koçtepe'de İncelemelerde Bulundu

İYİ Parti İl Teskilatı, dün yaşanan sel felaketinde Isparta'nın Gönen ilçesinin bir köyü olan Koçtepe köyünü ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2022 20:34
İYİ Parti Felaketin Yaşandığı Koçtepe'de İncelemelerde Bulundu

İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam ve beraberindeki İYİ Parti İl Teskilatı, dün yaşanan sel felaketinde Isparta'nın Gönen ilçesinin bir köyü olan Koçtepe köyünü ziyaret etti.

Yaşanan felaketi yerinde inceleyen Büyükçam, felaketten mağdur olan köylü vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Birçok evin hasar aldığı, yolların tahrip olduğu Koçtepe köyünde yerinde inceleme yapan İl Başkanı Hasan Büyükçam; " Dün afet olan Koçtepe köyümüze geldik. Mağdur olan vatandaşlarımızın hanelerini ziyaret ettik. 

21 tane küçükbaş hayvanı telef olan aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Vatandaşlarımızla Koçtepe köy kahvesinde bir araya gelip yerinde durum tespiti yaparak geçmiş olsun dileklerimiz ilettik.’’ İfadelerini kullandı. 

Sel felaketinin yaşandığı Koçtepe köyünde köylülerinde eşliğiyle alan araştırması yapan İl Başkanı Büyükçam, yaşanan felaketin hangi teknik aksaklık veya nedenlerden kaynaklandığını dile getirdi. Büyükçam yaptığı açıklamada, ‘’ Yapılan incelemeler neticesinde; selin geldiği dağ ve tepelerde ki cılız ağaçlandırma suyun hızını ve gücünü arttıran temel etmenlerden biri olarak görülmektedir. 

Dünya Çevre Günün de ormanların önemini acı bir olayla tekrar hatırlatmış olduk. Ayrıca köy yerleşiminin hemen doğusunda ki dağlardan inen dere yataklarının güzergahı köy içinden geçmekte ve en çok hasar bu doğrultu üzerinde görülmüştür. Dolayısıyla bu güzergahlar üzerinde yapılması gereken taşkın koruma projeleri planlanıp, benzeri sel baskınlarının önüne geçilebilmesi için ivedilikle uygulanmalıdır.’’ İfadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2022-06-05-at-18.38.04.jpeg

whatsapp-image-2022-06-05-at-18.39.37.jpeg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.