İYİ Parti'de Kayyum Krizi Sürüyor

İYİ Parti'de Kayyum Krizi Sürüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2020 15:51
İYİ Parti'de Kayyum Krizi Sürüyor

İYİ Parti'de muhalefet kongre sürecinde hukuki hatalar yapıldığı gerekçesiyle il yönetimine kayyum atanması için yasal süreç başlattı. İl Başkanı Özgür Tandoğan ise muhalefeti kongrede mücadeleye çağırdı.

Isparta İYİ Parti'de il kongresi süreci devam ederken, muhalefet cephesi, kongre delegelerinin belirlenmesinde hukuki hatalar yapıldığı gerekçesiyle il yönetimine kayyum atanması için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. İl Seçim Kurulu, bu konuda karar verme yetkisinin kendilerinde olmadığını belirterek, başvuruyu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletti. Muhalefet cephesinin talebi YSK'da değerlendirilip, kararlaştırılacak.

9 ay önce genel merkez tarafından atanan İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan ise muhalefet cephesini kongreye davet etti. Tandoğan, "Kongre sürecine girmiş olan bir partide nasıl hukuksuzluk olabilir? 9 ay önce genel merkezimiz tarafından alınmış bir karar var. Bütün Türkiye kongreye gidiyor. En geç 15 Mayıs'a kadar kongreler tüm Türkiye'de bitmiş olacak. Kongre demokrasidir. Mücadele kongrede olmalıdır. Kongreye gidilen bir partinin önü kesilemez. Sandıktan çıkan sonuç en önemli sonuç. Bu mücadele kongrede verilmeli. Yargıda bu konunun mücadelesinin verilmesi doğru değil. Türk yargısının bir yığın problemi, işi ve meşguliyeti var. Bu konularla meşgul etmek yanlıştır. Demokrasi inancı olanlar kongrede hesap sorar. Kişisel beğenmezlik varsa kongrede mücadele edebilir. Türkiye'de birçok seçim geçiriyoruz. Hep isteğimiz mi oluyor? Seçim sonucunda çıkan kabulümüzdür. Kongreler de bir seçimdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum