İzciler Ispartaya Hayran Kaldılar

Meram Belediyesi ve Ulusal Ajans’ın birlikte hazırladığı Avrupa Birliği projesi kapsamında Konya’ya gelen Polonya ve Letonyalı 12 izci genç, Konya ve Isparta'nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma imkânı buldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2011 12:32
İzciler Ispartaya Hayran Kaldılar

Meram Belediyesi ve Ulusal Ajans’ın birlikte hazırladığı Avrupa Birliği projesi kapsamında Konya’ya gelen Polonya ve Letonyalı 12 izci genç, Konya ve Isparta'nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma imkânı buldu.
   
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Bera Otel’de düzenlediği basın toplantısında “Gelin Doğa’da Buluşalım” projesiyle ilgili bilgi verdi. Toplantıya proje paydaşı Anadolu Kartalı Gençlik Grubu’na üye Polonya, Letonya ve Türkiye’den izciler katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Kalaycı, farklı kültürlerden gençlere bu proje çerçevesinde Konya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini gösterme imkânı bulmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirtti.
   
Avrupa ülkelerinden gelen gençlerin Türk kültürünü tanıması ve Türk arkadaşlarıyla kaynaşmasına vesile olduklarını dile getiren Kalaycı, “Bu projeye katılan Polonya ve Letonyalı gençlere ülkemizi ve misafirperverliğimizi en iyi şekilde tanıtmayı amaçladık. Eminim ülkelerine gittiklerinde Türkiye’nin güzelliklerini anlatacaklardır.” diye konuştu.
   
Anadolu Kartalı Gençlik Grubu sözcüsü Tansu Arık da bu proje sayesinde Türkiye’nin doğal zenginliğinin farkına vardıklarını anlattı. Isparta Kızıldağ’da kamp yaptıklarını ve Afyonkarahisar’ın Şarkikaraağaç ilçesinde ilköğretim okulu öğrencileriyle birlikte çöp topladıklarını ifade eden Arık, “Doğayı korumanın ne kadar önemli olduğunu ilköğretim çağındaki çocuklarla birlikte çöp toplayarak gösterdik. Bize emanet olan bu dünyayı korumamız gerekiyor.” diye konuştu.
   
Arık, Konya’nın tarihi güzelliklerini hep birlikte gezdiklerini de vurguladı.
   
Türkiye’ye gelen misafirleri değiştirmeye çalışmadan, onlarla uyum sağlamayı amaçladıklarını bildiren Arık, şunları kaydetti: “Birbirimizin kültürünü uzaktan biliyOrduk. Ancak bu program hiç de uzak olmadığımızı görmemizi sağladı. Dil olarak belki farklıyız ama doğaya ve insana saygı konusunda aynı düşüncedeyiz. Letonya ve Polonya’dan gelen arkadaşlarımız kızılçam ormanında kozalak topladılar. Çünkü ülkelerinde bu ağacı hiç görmemişler. Biz de sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilmemiz gerektiğini bu sayede öğrendik”dedi.
   
Polonya ve Letonyalı gençler de Türklerin cömertliklerinden çok etkilendiklerini söylediler. Programın sonunda Anadolu Kartalı Gençlik Grubu üyeleri ve Meram Belediye Başkanı serdar Kalaycı birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.