Jandarmadan Operasyon

Jandarmadan Operasyon

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2021 12:03
Jandarmadan Operasyon

Yalvaç’a bağlı Hisarardı Köyünde E.G. isimli bir şahsın evinde gece saatlerinde meydana gelen hırsızlık olayı sonucu Jandarma Karakol Komutanlığı Asayiş ve JASAT Timince olay yerine gidilerek çevrede yapılan kapsamlı araştırma ve istihbarat çalışmaları sonucunda, önceden de takip edilen A.K. ve M.K. isimli iki şahsın aynı mevkide ticari taksi ile ev eşyası taşıdığı bilgisine ulaşıldı.

Hemen olayın ertesi günü şahısların konutlarında yapılan aramalarda E.G. isimli şahsın eşyalarından başka farklı zamanlarda gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına ait olduğu değerlendirilen birçok eşya ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, A.K. isimli şahsın konutunda ve eklentilerinde yapılan arama neticesinde E.G.’ye ait bir adet plazma TV ve muhtelif eşyalar haricinde farklı zamanlarda gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına ait olduğu değerlendirilen, 4 adet Hızarlı Ağaç Kesme Motoru, 1 adet plazma TV, 1 adet Sanayi Tipi Kaynak Makinesi, 2 adet Av Tüfeği, 1 adet 9 mm. tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, tarihi eser niteliğinde Osmanlı dönemine ait 1 adet Pipo, Roma dönemine ait iki adet kandil, Bizans dönemine ait 6 adet sikke, Helenistik-Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen cam koku kabı, 2 adet figür başı ve 1 adet Çan, çok sayıda ziynet eşyası, 9 adet çalıntı cep telefonu, 1 adet Tablet, 1 adet Sanayi Tipi Motorlu Su Pompası, kesici ve delici suç aletleri, tüfek kartuşları ve çok sayıda hırsızlıkla ele geçirilen muhtelif ev eşyası ele geçirilmiştir. Ayrıca evde yapılan aramada yaklaşık 10 gr. hint keneviri tohumu, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak için aparatlar ele geçirildi.

Şüpheli şahısların son bir ay içerisinde Yalvaç ilçe merkezinde 6, Yalvaç’a bağlı köylerde ise 4 farklı evde hırsızlık yaptıklarının tespit edildiği ve A.K., M.K., A.A. isimli şüphelilerin Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındıkları bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.