Kaçak Avlanan Şahıslara 35 Bin TL Ceza Yediler

Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığı yasaklandı.

Yayınlanma:
Kaçak Avlanan Şahıslara 35 Bin TL Ceza Yediler

Isparta sınırları içerisinde bulunan bütün sularda su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığı yasaklandı.

Ancak bu yasağa uymayarak kaçak avlanan 6 kişiye 35 bin TL para cezası uygulandı.Isparta İl Jandarma Komutanlığınca son bir haftada yapılan çalışmalar neticesinde kuluçka döneminde av yasağına uymayan 6 kişi kaçak avlanırken yakalandı.

Yapılan çalışmada, kaçak olarak avlanmış 120 kg. sazan balığı, 10 kg alabalık, 3 kg. sülük, 1.075 metre serpme/germe balık ağı ele geçirildi. 6 şahsa da 35 bin 86 TL idari para cezası uygulandı.Avda kullanılan malzemeler ile kaçak olarak avlanmış su ürünlerine el konularak, balıklardan canlı olanlar göle geri bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.