“Kademeli Elektrik Tarifesi” Duyurusu Yayınlandı

Antalya, Burdur, Isparta illerini kapsayan ve enerji ihtiyacını karşılayan CK Enerji Akdeniz Elektrik, “Kademeli Elektrik Tarifesi” hakkında bilgilendirme duyurusu yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2022 08:56
“Kademeli Elektrik Tarifesi” Duyurusu Yayınlandı

CK Enerji Akdeniz Elektrik’i yaptığı duyuruda“Değerli müşterimiz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 01.01.2022 tarihinde mesken aboneleri için ‘Kademeli Elektrik Tarifesi’ uygulaması başlatılmış ve 01.03.2022 tarihinde ticarethane abonelerini de kapsayıcı şekilde içeriği güncellenmiştir. Elektrik tarifeniz ve hesaplama yöntemi ile ilgili merak ettiğiniz konular hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirmek istedik.

KADEMELİ ELEKTRİK TARİFESİ NEDİR?

Enerjinin verimli kullanımını desteklemek, tasarruf bilincini yaygınlaştırmak, belirli bir limite kadar olan tüketimlerin uygun tarifeden fiyatlandırılmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlar tarafından ‘Kademeli Elektrik Tarifesi’ uygulaması hayata geçirilmiştir. Kademeli elektrik tarifesi, tüketilen elektriğin bedelinin iki kademe halinde belirlenmesini ifade etmektedir.Elektrik birim fiyatlarını belirleme yetkisi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) aittir. EPDK da elektriğin üretiminden, tüketiciye ulaşana kadar olan her aşamasındaki maliyetleri dikkate alarak tarifeleri oluşturmakta ve kamuoyu ile paylaşmaktadır. Görevli tedarik şirketlerinin birim fiyatın belirlenmesinde herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır.” ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.