Kadın Girişimcilere Mali Konuda Eğitim Verilmeli

KAGİK Başkanı Zuhal Büyükçulcu, kadın girişimcilere maliyet konusunda anlaşılır bir biçimde eğitim verilmesinin önemine dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2021 14:34
Kadın Girişimcilere Mali Konuda Eğitim Verilmeli

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu'nun (KAGİK) katkılarıyla kurulan ‘İşte Kadın Kooperatifi’, il merkezinde bulunan satış ofisinden üretilen malzemelerin pazarlamasını sağlıyor.

KAGİK Başkanı Zuhal Büyükçulcu, birçok kadın üyenin bulunduğu kooperatifte gül bebekler, minyatür halılar, ahşap dekoratif ürünler, buzdolabı magnetleri gibi çok sayıda üretim yapıldığını ve bu ürünlerin satışa sunulduğunu belirtti.

Pandemi döneminde çok büyük sıkıntılar çeken kadın üreticilerin daha çok desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Büyükçulcu, “Isparta Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız, Ticaret ve Sanayi odamız gerçekten de kadın girişimcilerimize çok iyi destek veriyor” dedi. Büyükçulcu, kadın girişimcilerin mali açıdan eğitime de ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Devlet tarafından hem maddi hem de manevi olarak çok iyi destekler alındığı doğru. Ancak en azından kadın girişimcilerimizin anlayacağı bir şekilde girdi, çıktı, mali hesaplar gibi bilgilerin verileceği bir eğitim uygulanmalı. Çünkü kadın girişimcilerimiz üretim maliyetlerinin çıkarılması konusunda zaman zaman yetersiz kalıyor. Bu da ürettikleri ürünlerden çok fazla kar edememesine ve işin sonunda zarar boyutlarına ulaşmasına bile neden olabiliyor. Kadın girişimcilerimizin çoğu kırsalda. Yaptıkları ürünlerden yeteri derecede kar edip ev ekonomilerine katkı sunmak istiyorlar.  Bizimde bu girişimcilerimize eğitim konusunda da özellikle anlaşılır olması konusunda elimizden geleni yapmamız gerekiyor’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.