Kadın Hastalıkları ve Doğum Öğrenci Paneli

SDÜ Tıp Fakültesi’nin iki öğrenci kulübü Sağlık Topluluğu ve TÜRKMSIC tarafından düzenlenen Genel Cerrahi-Kadın Hastalıkları ve Doğum Öğrenci Paneli, SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2011 21:08
Kadın Hastalıkları ve Doğum Öğrenci Paneli

SDÜ Tıp Fakültesi’nin iki öğrenci kulübü Sağlık Topluluğu ve TÜRKMSIC tarafından düzenlenen Genel Cerrahi-Kadın Hastalıkları ve Doğum Öğrenci Paneli, SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.


SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın öğrencilerle söyleşi yaptığı panele SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Afyon Kocatepe Üniversitesi Dekanı Nejat İmirzalioğlu, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan katıldı.

İkincisi düzenlenen ve gelenekselleşme yolunda ilerleyen Tıp Öğrenci Paneli saat 09.00’da başladı. İlk konuşmayı yapan SDÜ Tıp Fakültesi
Dekanı Prof. Dr.
Hüseyin Yorgancıgil, panele katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, yaptığı konuşmada öğrencilere seslendi, “Böyle bir program için sarfettiğiniz çaba ve gayretlerinizi, dekanlık olarak desteklemekten dolayı mutluyuz. Bu bilimsel çaba ve heyecanınızın artarak devam etmesini diliyorum. Deneyim ve birikimlerinizi sizlerden sonraki arkadaşlarınıza ulaştırmanızı ve uluslararası etkinlikler gerçekleştirmenizi istiyorum” dedi.

Yorgancıgil öğrencilere bilimsel heyecanlarını mesleklerinde de sürdürmeleri dileğinde bulundu.

 

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, etkinliğin hastane toplantı salonunda gerçekleşmesinden dolayı teşekkür ederken, öğrencilere yönelik şu konuşmayı yaptı, “Bu tür etkinlikler düzenleyip gerçekleştirmeniz sizlerin ileride başarılı olacağınızın bir kanıtıdır. Bu nedenle sizleri takdir ediyorum. Bizler insan sağlığı ile uğraşan bir meslek grubuyuz. Hekimlik mesleğini icra ediyoruz. Diğer meslek gruplarından farklı olduğumuzu düşünüyorum. Sizlerin de bunun farkında olmanızı istiyorum. Mesleğinizle gurur duyun, kıymetini bilin ve arkasında durun. İnsanları sağlığına kavuşturma hazzının karşılığı yoktur. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum ve daha geniş çaplı uluslar arası toplantılar bekliyorum” dedi.

 

2 oturum ve 6 sunumun yer aldığı panelde ilk oturum olan Genel Cerrahi oturumunun Başkanlığını SDÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül yaptı. Kadın Hastalıkları ve Doğum oturumunun Başkanlığını ise SDÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’ndan Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gökhan Bayhan yaptı.

 

İlk oturum sonrasında SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar öğrencilerle kariyer söyleşisi yaptı. Baydar, SDÜ ile her zaman gurur duyduğunu ifade ederken, “SDÜ her yerde göğsümü kabartıyor. Yaşam kalitesi, hastanedeki eğitim, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin diyalogları takdir edilir durumdadır. Üniversitemizdeki huzur ortamı bana kıvanç veriyor” dedi.

 

Türkiye’nin sağlıkta başarılı olduğunu ve hekimlerin kalitesinin tartışılmaz olduğunu dile getiren Baydar, “Tıp eğitimi zordur, sizler bunu göze alarak Tıp Fakültesine geliyorsunuz, Türkiye’nin en zeki çocuklarısınız, ama bu tek başına yetmez. Sorumluluğunuz da fazla. Bir idealiniz olmalı, hayatı sadece maddi olarak algılamayın.” diye konuştu.


Baydar, söyleşide eğitim ve meslek hayatı ile ilgili deneyimlerini aktarırken öğrencilere tavsiyelerde de bulundu.

 

Panelde Afyon Kocatepe Üniversitesi Dekanı Nejat İmirzalioğlu ‘Genetik ve Geleceği’, Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı ve aynı zamanda panelin danışmanı Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Büyükyavuz ise Sağlıkta Dönüşüm adlı sunum yaptılar.

 

Panelin organizasyonunda İnt. Dr. Çağrı Serdar Elgörmüş, İnt. Dr. Ceren Buğlem Aydın ve İnt. Dr. Hikmet Akbulut görev aldı.

Sunumlarını Tıp Fakültesi öğrencilerinin yaptığı panelde geleceğin hekim adayları bilimsel araştırmaya yönlendirilirken, panel organizasyon komitesinin hedefi olan ulusal tıp öğrenci kongreleri için de sağlam temeller oluşturulduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.