'Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayırılı'

Müftü Mehmet Emin Avcı, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olarak belirtilen Kadir Gecesi'ni 26 Ağustos Cuma gününü Cumartesi'ye bağlayan gece idrak edecek olmanın mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını bildirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2011 12:03
'Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayırılı'

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, 26 Ağustos Cuma gününü Cumartesi'ye bağlayan gecenin Kadir Gecesi olduğunu belirterek,
"Bizler hayatın hızlı akışı içinde böylesi müstesna geceleri kendimizi yenileme fırsatı olarak değerlendirmeli, hikmet gözüyle sorgulayıp, özeleştiri yapıp, işlediğimiz hatalara tövbe edip, af ve bağışlanma dilemeliyiz" dedi.

Mehmet Emin Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olarak belirtilen Kadir Gecesi'ni 26 Ağustos Cuma gününü Cumartesi'ye bağlayan gece idrak edecek olmanın mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını bildirdi.

İnsanlığa rehber, şifa ve ebedi mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzü ve insanlıkla Kadir Gecesi'nde buluşmaya başladığını hatırlatan Avcı, Kadir Gecesi'nin Allah'ın sunduğu sayısız nimetlerin farkında olma zamanı olduğunu kaydetti.

Kadir Gecesi'nin esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece olduğunu aktaran Avcı, "Bizler hayatın hızlı akışı içinde böylesi müstesna geceleri kendimizi yenileme fırsatı olarak değerlendirmeli, hikmet gözüyle sorgulayıp, özeleştiri yapıp, işlediğimiz hatalara tövbe edip, af ve bağışlanma dilemeliyiz" dedi.

Hz Muhammed'in Kadir Gecesi'yle ilgili olarak, "Kim inanarak ve sevabını yüce Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır" dediğini ileten Avcı, Hz Muhammed'in, Kadir Gecesi'nde, "Allah'ım, sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye dua edilmesini tavsiye ettiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.