Kalbi Durdurulmadan By Bass Yapıldı

Kalbi Durdurulmadan By Bass Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2019 10:02
Kalbi Durdurulmadan By Bass Yapıldı

7 ay önce yaşadığı şiddetli başağrısı sebebiyle hipertansiyon teşhisi konulan ve tedavisi başlanan 72 yaşındaki Osman Coşkun şikayetlerinin artması üzerine Şehir Hastanesi'ne başvurdu.
Tetkikleri ve anjio işlemi sonucunda Şehir Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi Klinik komitesi tarafından değerlendirilerek By-Pass yapılmasına karar verilen hasta, SDÜ (Süleyman Demirel Üniversitesi) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nden Prof. Dr. Şenol Gülmen, Şehir Hastanesi Kalp- Damar Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Ahmet Rıfkı Çora ve Op. Dr. Kadir Burhan Karadem tarafından 10 gün önce Şehir Hastanesi'nde By-Pass oldu.

Başarı ile gerçekleştirilen By-Pass ameliyatı hastanın klinik bulgularının iyi olmaması, yaşı ve damar yapısının kötü olmasından dolayı kalbi durdurmadan gerçekleştirildi.

2 gün yoğun Kalp-Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitemizde takip edildikten sonra Kalp-Damar Cerrahisi Servisine alınan Osman Coşkun, taburcu edildi.

YAŞAM KALİTEM ARTTI
Hastaneye geldiği süreci ve yaşadıklarını anlatan Osman Coşkun “Merdiven çıkarden tıkanıyordum, yürüyemiyordum, ameliyata alınmam gerektiğini söylediler. Doktorlarıma güvendim ve ameliyat oldum. Bana çok iyi baktılar, çok ilgilendiler. 10 günde bile çok şey farketti, yaşam kalitem arttı.

Bu süreçte başta beni ameliyat eden doktorlarım olmak üzere, yoğun bakımda tedavimi yapan, benimle ilgilenen, serviste tedavim ile ilgilenenlere ve bu hizmeti sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.” Diye konuştu.

BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİK
By-pass ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Ahmet Rıfkı Çora ve Op. Dr. Kadir Burhan Karadem’de ameliyat sürecini anlatarak “Hastamızın bulguları, damar yapısı ve yaşını da dikkate alarak kalbi durdurmadan bu operasyonu gerçekleştirdik. By-pass ameliyatlarınını çoğunda kalp durdurularak kalp-oksijen cihazına bağlanır ve ameliyat o şekilde gerçekleştirilir. Fakat Osman Beyin bulguları buna uygun değildi. Biz de kalbi durdurmadan yapmaya karar verdik. Başarılı bir ameliyattı” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.