Kalp Merkezi Bekleniyordu, Kadın Doğum Binası Geliyor

Kalp Merkezi Bekleniyordu, Kadın Doğum Binası Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2017 10:58
Kalp Merkezi Bekleniyordu, Kadın Doğum Binası Geliyor

Devlet Hastanesi’nin arkasında bulunan Şevket Demirel Kalp Merkezi’nin, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi binasına taşınmasından sonra ek bir bina ile hizmet vermesi sıkça gündeme getiriliyordu. Ancak SDÜ yönetimi ek bina tercihini Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden yana kullandı. 100 yataklı ek bina için 9,5 milyon liraya proje ihalesi yapıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ek bina olarak Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları binası inşa edilecek. Projenin ihalesi gerçekleştirilirken, temelinin yaz ayında atılması bekleniyor. Ancak daha önce Isparta Devlet Hastanesi yanında bulunan Şevket Demirel Kalp Merkezi’nin mevcut hastane binası içerisine taşınmasından sonra ek bir bina ile hizmet vermesi gündeme gelmişti. Kamuoyunda bu yönde bir beklenti olurken, SDÜ yönetimi tercihini 100 yataklı Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden yana kullandı. Tercihin neden böyle kullanıldığı yönündeki soruyu dünkü basın toplantısında Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu yanıtladı. Dulupçu, fiziki durum itibariyle kadın, doğum ve çocuk hastalıkları için ek bina yapma kararı aldıklarını belirtirken, Başhekim Prof. Yıldırım da kalp merkezinin ruhunu yeniden canlandırmak istediklerini dile getirdi.

KALP MERKEZİNİN RUHUNU CANLANDIRMAK İSTİYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, ek binanın kadın, doğum ve çocuk hastalıkları alanında olması planını kendilerinin yaptıklarını belirterek, “Kalp merkezinin ruhunu canlandırmak istiyoruz. Ayrı bir kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahi birimi kuracağız. Bunun adı kalp merkezi olacak. Ama ayrı bir binada olmayacak, hastane içerisinde hizmet vereceğiz” dedi.

9,5 MİLYON TL İLE PROJE İHALESİ YAPILDI

Prof. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her geçen gün artış gösteren hasta potansiyelimiz nedeniyle ek bina ihtiyaçları doğmakla birlikte ilk etapta 2017 Yatırım Programına alınan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ek binasının temeli yaz aylarında atılacak. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak değerlendirilecek olan ek bina 100 yataklı olup, 9.500 000 TL ile proje ihalesi yapılmış bulunmaktadır.

TAŞINAN BÖLÜMLERİN YERİNE İSE PALYATİF BAKIM VEYA YOĞUN
BAKIM ÜNİTESİ YAPILMASI PROJELERİMİZ ARASINDADIR


Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bölümlerinin poliklinik ve yataklı servisleri ek binada yer alacak. Bu sayede şu an poliklinik ve servislerde yaşamış olduğumuz yoğunluk azalacak ve hastalarımızın daha rahat hizmet almaları sağlanacak. Taşınan bölümlerin yerine ise Palyatif Bakım veya Yoğun Bakım Ünitesi yapılması projelerimiz arasındadır. Bu proje tasarım aşamasında olup hastanemizin ihtiyaçları doğrultusunda değişiklik gösterebilir.”

EK BİNANIN KADIN DOĞUM OLMASI DİĞERLERİNİN OLMAYACAĞI ANLAMINA GELMİYOR

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da ek bina konusunda 3 gündemlerinin olduğunu dile getirerek, “Bunlar onkoloji, kardiyoloji, kalp cerrahisi ve kadın doğum. Bunların hepsi proje olarak var ve gündemimizde. Ek binanın kadın doğum olması diğerlerinin olmayacağı anlamına gelmiyor. Burada kadın doğumdaki ayrı binanın mevcut hastanesi içerisindeki genel fiziki rahatlamayı sağlayacaktır. Kapladığı fiziki alan hastane içerisinde önemli bir alan. Bu alanlar da rahatlama olacak. İkinci adım kalp merkezini tekrar gündeme getirmek olacak. Kalp hastalıkları konusundaki yapımızı tekrar güçlendirmek istiyoruz. O yapıya ulaştığı zaman o da gündemimize olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.