Kan Bağışı Kampanyasından 111 Ünite Kan

Eczacılar Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde 15. Bölge Isparta-Burdur Eczacılar Odası ve Kızılay Kan Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kan Bağışı Kampanyası”nda 111 ünite kan toplandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2011 08:25
Kan Bağışı Kampanyasından 111 Ünite Kan

Eczacılar Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde 15. Bölge Isparta-Burdur Eczacılar Odası ve Kızılay Kan Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kan Bağışı Kampanyası”nda 111 ünite kan toplandı.

Isparta Kızılay Kan Bağışı Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Şeyda Avan Çevikbaş tarafından Eczacılar Odası’na bu katkısından dolayı plaket verildi. 

Tüm bilimsel veriler dikkate alındığında, gönüllü ve sürekli kan veren bağışçıların güvenli kan kaynağının esas kısmını oluşturduğunu aktaran Çevikbaş, "Kanın sürekli bağışçılardan elde edilmesi; bağışçılar, hasta ve hasta yakınları için olduğu kadar, doktorlar içinde hayati önem taşımaktadır. Çünkü birçok hastalık HIV, Hepatit başta olmak üzere kanla bulaşmaktadır. En güvenli kanın kaynağı olmaları nedeni ile düzenli ve sürekli kan bağışlayan gönüllüler büyük bir hizmeti yerine getirmektedir" dedi.

Toplumda, Yaygın bir gönüllü ve sürekli kan verme bilinci oluşturulması ve daha çok insanın sürekli kan bağışçısı olması için cesaretlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çevikbaş, sürekli kan bağışçılarının sosyal sorumluluk adına sergiledikleri bu örnek davranışın herkese örnek olmasını temenni ettiğini vurguladı.  Çevikbaş, 10 kez kan bağışında bulunanlara bronz madalya, 25 kez kan bağışında bulunan bağışçılara Gümüş madalya ve 35 kez kan bağışında bulunan bağışçılara da altın madalya ile ödüllendirildiğini söyledi.

Öte yandan konuşan Isparta Burdur Eczacılar Odası Başkanı Saygın Gargın ise,  “Biz toplumda farkındalık yaratmak adına bugünde eczacılar olarak burada kan vermek için toplandık. Bugünkü hedefimiz 100 ünite ama daha fazlasını hedefliyorduk ve 111 ünite kan toplandı.  Isparta’da aylık kan ihtiyacı 1000 – 1200 civarında. Tanımadığınız bir insana can vermek hayat vermek adına biz buradayız. Tüm meslektaşlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı kan vermeye 3 aydan – 3 aya kan bağışlamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.