Kansere Dikkat Çekmek İçin Saçlarını Kazıttılar

Kansere Dikkat Çekmek İçin Saçlarını Kazıttılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2017 15:29
Kansere Dikkat Çekmek İçin Saçlarını Kazıttılar
Isparta’dan yaşayan emekli Öğretmen M. Koray Başyiğit ve nişanlısı Aile Hekimi Aysel Divarcı, çevrelerindeki kanser hastalarına destek olmak amacıyla saçlarını ustalara vurdurdular.
 
Isparta’dan yaşayan emekli Öğretmen M. Koray Başyiğit ve nişanlısı Aile Hekimi Aysel Divarcı, çevrelerindeki kanser hastalarına destek olmak amacıyla saçlarını kazıttılar. Çift, kanserle mücadele eden insanlara moral ve motivasyon vermek için saçlarını ustura vurdurdular. Berbere giderek saçlarını kazıtacaklarını söyleyen Başyiğit ve Divarcı, Akdeniz muhabirine konuştular.

“KANSER TARAMA TESTLERİNİ YAPTIRIN”
Aynı zaman Yenice Aile Hekimi olan Aysel Divarcı, kendisini kırmayan nişanlısı M. Koray Başyiğit’e teşekkür etti.  İnsanları kanser tarama testlerini yapmaya davet eden Divarcı, “Erken teşhis hayat kurtarır. Kanser tarama testlerinizi yaptırın. Eşim ve ben farkındalık yaratmak ve kanser hastalarına destek olmak için bugün saçlarımızı kazıttık. Kanser tanısı konulmasından ve tedaviden korkmayın. Eğer erken teşhis edildiyse kanser tedavi edilebilir” dedi.

“TOPLUMA ÖRNEK OLMAK İSTEDİK”
Yıllar sonra saçlarını kazıtan ve bıyıklarını kesen emekli öğretmen M. Koray Başyiğit, “Aysel hanımla nişanlıyız.  Bu projede yer almamı istedi. . Benim bir projem var katılır mısın? Dedi.
Kanserde erken teşhis çok önemli. Kanser hastalarının saç dökülmesinden dolayı saçlarının kalmaması, toplum içine çıkmamaları insanları umutsuzluğa düşürüyor. Kematoropi sonrasında hastaların saçları dökülüyor. Ama tekrardan çıkıyor. Topluma örnek olmak amacıyla böyle bir şey düşündük. Uzun yıllardır bıyıkları kestirmemiştim.  Bıyıkları da kestirdik, kafayı da kazıttık. Hayat arkadaşımla kanser hastalarına yardımcı olmak için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.