Kara Elmas Bu Sefer Vatandaşı Yakacak

Kış mevsimine yaklaşmamıza artık sayılı günler kaldı. Soba ve kömür kaloriferiyle ısınan vatandaşlar ise kömür alma işlemine başladı.

Yayınlanma:
Kara Elmas Bu Sefer Vatandaşı Yakacak

Kış mevsimine yaklaşmamıza artık sayılı günler kaldı. Soba ve kömür kaloriferiyle ısınan vatandaşlar ise kömür alma işlemine başladı. Ancak en ucuz kömürün dahi fiyatı bu yıl cepleri yakacak cinsten gözüküyor.

Kalitesi düşük Ceviz Kömürün fiyatının şimdilik, asgari 5 bin TL’de başladığı öğrenildi.Soba ile ısınan vatandaşlar gözleri kömür fiyatlarına çevirdi. Ceviz Kömürün geçtiğimiz Ocak ve Şubat aylarında 5 bin ile 6 bin TL fiyat aralığında gerçekleştirildi.

Türkiye’de yaz aylarının neredeyse sonlarına geldik. Ispartalılar kışa yaptığı hazırlıklarında kömür fiyatlarını araştırmakla beraber en ucuz kömürü nereden alabiliriz? kaygısı içerisindeler.Bütün bu kaygıların içerisinde vatandaşın ucuz kömür bulma telaşı artsa da her şeyin pahalı olduğu dönemlerde, kömür fiyatları da her an yükselebilir.

Şehrin en tecrübeli kömür satıcılarından Nurettin Yüzgül kömür fiyatları ile ilgi yaptığı bilgilendirmede, “Geçen yıla nazaran kömür fiyatları neredeyse aynı. Bu durum sevindirici olsa da yapılan indirimler, doların artmasıyla birlikte paramızın değerini kaybetmesine neden oldu. Dolayısıyla girdi fiyatlarının artışı da yerli kömürü ithal kömürden daha pahalı yaptı. Isparta’nın birçok köy ve kazalarına doğalgazın getirilmesi vatandaşları kara elmastan kurtarmaya yeter mi? bilemem ama maddi durumları elvermeyen vatandaşın kömür kullanımına devam edeceği aşikar bir durum” dedi.

KALİTESİ DÜŞÜK CEVİZ KÖMÜRÜN FİYATI EN AZ 5 BİN T

LBu sene kömürün kalitesinin düştüğünü ifade eden Kömür işletmecisi Nurettin Yüzgül, “En kaliteli portakal kömür, ceviz kömüründen çok daha fazla pahalı.Asgari ücretin 5 bin 500 olduğu bir dönemde kömürün şuanda 5-6 bin seviyelerinde satılması korkunç bir durum. Evet, her şeye zam geldi. Kömürün geçen yılla aynı seyirde devam etmesi bir nebzede iç serinletse de fiyatlar yine orta ve alt gelirli vatandaşlar için fazla.” İfadelerine yer verdi.

YALITIMLI EVLER KÖMÜR YAKIMINA ETKİSİ ÇOK FAZLA

Yüzgül,”Kömür sobaları değil, vatandaşın cebini yakmaması için insanların yalıtımlı evde oturması çok önemli. Çünkü izolasyonlu evler kömür yakımın da da çok büyük kar elde eder. Çünkü yalıtım ısı kaybını minimuma indirerek, evinizin yazın soğuk, kışın sıcak kalmasını sağlar. Evin bölümleri arasında dengeli oda sıcaklıkları yaratır. Böylelikle hem kendi ekonomimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış oluruz. Kömür yakan haneler de ısıdan tasarruf elde etmiş olur. Bıçak sırtı kadar keskin ekonomide ince ayrıntılara dikkat edilmesi cebimize fayda sağlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.