Karanfil Üretiminde İkinci Sıradayız

Isparta ilimiz bir tarım ili, birçok meyvede Türkiye’de birinci sıradayız.

Yayınlanma:
Karanfil Üretiminde İkinci Sıradayız

Isparta Ziraat Odası Başkanı ve Ziraat Odaları il Koordinasyon Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “ Bizim çiftçimiz her zaman ve her koşulda üretmekten vazgeçmez. Karanfil üretiminde de Türkiye’de ikinci sıradayız. Bizim yetkililerden tek isteğimiz, Mazot, Gübre desteğinin (MGD) yükseltilmesini talep ediyoruz”dedi.

Selçuk yaptığı açıklamada; “ İlimiz bir tarım ili Gül, Elma, Lavanta ve barbunya da Türkiye’de birinci sıraya giriyoruz. Kesme çiçekte de karanfil de, Türkiye’de ikinci sıraya geliyoruz. Isparta’mızda üretilen bölgeler Deregümü ve Çünüre giderken, sağ taraftaki seralarımız buralarda üretilmekte, ben zaman zaman buraları ziyaret ediyorum. Aralık ayı itibariyle dikilmeye başlanıyor, nisana kadar dikiliyor. Devamında da işte böyle hasat yapılırken de bölüm, bölüm hasat oluyor. 30’a yakın farklı rengimiz oluyor, bu renklere göre Avrupa ülkelerinde Arap ülkelerinde bizim karanfillerimizde alıcı buluyor. Buradaki firmalarımızın ihracatçı firmalarımız, üreticilerimiz ben hepsinin. Isparta Ziraat Odası Başkanı ve Ziraat odaları il koordinasyon başkanı olarak, arazide çalışan kardeşlerimizden tutuldu da. Hepsi birbirine bağlı bir zincir gibi, düşünün bu birbirine bağlı zincir. Bunun tedarikçisi, yani sera naylonundan tutup da gübresinden ilacına kadar. Tarım Ekipmanlarını satana kadar, hepsinin böyle bir zincir halka gibi düşünün. Türkiye’de TÜİK verilerine göre 1milyol 170 bin dalla Türkiye’de ikinci sıradayız."dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.