Kasaplar EBK'nın Şube Açmasına Tepkili

Et ve Balık Kurumu'nun Isparta'ya Şube açmayı planlaması Isparta'daki Kasap Esnafını kızdırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2011 14:21
Kasaplar EBK'nın Şube Açmasına Tepkili

Et ve Balık Kurumu, et fiyatlarında dengeyi kurmak için ülke genelinde bayilik sistemine geçiyor. Halen satışlarının yüzde 85'ini resmi kurumlara yapan Et ve Balık Kurumu, böylece halka doğrudan satılacak ürün miktarını artıracak ve piyasada fiyatların dengelenmesinde önemli rol üstlenebilecek. Bu duruma kasaplar tepkili.

Kurumun Isparta’ya gelmesi halinde köylünün besiciliği bırakacağını ileri süren Isparta Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, “Daha önce de Isparta’da Et ve Balık Kurumu mağaza açmış. Ancak tutmadığı için kapanmış. Şimdi yeniden gündemde. Ancak kurumun getirdiği etler yurt dışından gelecek. Ukranya’dan, Almanya’dan, Polonya’dan gelecek. Ama bizim kasabımızın ki yerli üretim. Kasaplar şu anda 14-15 liradan kesim yapıyor. 20 liranın altında et satılamaz zaten. ET Balık Kurumu’nun gelmesi buradaki esnafı bitirir. Bence balık kurumunun gelmesinden daha çok üreticilere destek verilmeli. Aksi takdirde besicilik biterse et fiyatlarının artışını da kimse tutamaz” dedi. Başkan Erdeğer ayrıca, halkın ve devletin yerli üretime destek vermesi gerektiğini söyledi.

Kasaplar ise sorunun yem fiyatlarının düşürülmesi ile çözümleneceğini ifade ediyorlar. Kasap esnafı, “Devletimiz yeme teşvik vermeli. Çünkü yem fiyatları düştüğü takdirde et fiyatları da düşecek. Bugüne kadar besicinin yemdeki sorunu çözülmeli. Çözülsün eti 10 liradan satalım. Çünkü ana kaynak yem. Yem yükseldikçe et fiyatları da yükseliyor. Devletimiz biran önce yem fiyatlarını ya düşürmeli ya da teşvik etmeli” diye konuştular.

Kasapların tepkisi böyle. Ancak Et ve Balık Kurumu Isparta’da bir bayilik açar mı açmaz mı onu zaman gösterecek.

(Medya32)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.