KASDEP Kapsamında Destek

Yalvaç'ın Kozluçay beldesinde, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üye 29 aileye verilen 4'er damızlık süt sığırı, düzenlenen törenle teslim edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2011 12:14
KASDEP Kapsamında Destek

Yalvaç'ın Kozluçay beldesinde, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üye 29 aileye verilen 4'er damızlık süt sığırı, düzenlenen törenle teslim edildi.

Kozluçay Belediyesi çay bahçesinde düzenlenen törene, Isparta Valisi Memduh Oğuz, AK Parti milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Haydar Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Kozluçay Belediye Başkanı Ali Buba, Tarım İl Müdürü Sıddık İpek ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Vali Oğuz, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayvancılığın gelişmesi için önemli bir alt yapı oluşturulduğunu belirterek, devletin yeni düzenlemelerle hayvancılık alanında reform yaptığını kaydetti.

Avrupa'da hayvancılık yapan yetiştiricilerin kullanacakları yemleri de kendilerinin ürettiğini ifade eden Oğuz, şunları söyledi: "Biz geçmişte hayvancılığa sekte vuran bir yapıya sahiptik. Orman Kanunu'nun 13. maddesi orman alanlarında hayvan otlatmayı kesin yasaklar. Jandarması, Ormancısı, köy korucusu sürekli gözetler ve köylüyü canından bezdirirdi. Son çıkan 6111 sayılı Kanuna 182. madde eklenmiş diyor ki: (Orman İdaresinin belirleyeceği alanlarda hayvan otlatılabilir. ) Bu bence önemli bir reformdur. Biz Ak Keçili, Kara Keçili, Sarı Keçililer diye anılan bir çok boyların adını duyduk. Demek ki bu ülke yıllardan beri hayvancılıkla geçinmiş bir ülke" dedi.

Oğuz, yapılan yeni düzenlemelerle, Isparta'ya 50 fabrika yapılmışcasına önemli bir yatırımın önünün açıldığı vurgulayarak, Şarkikaraağaç, Yalvaç, Sütçüler ve Yenişarbademli'deki ormanlık alanlarda açılacak otlaklar sayesinde küçük baş hayvancılıkta büyüyen bir ivme yaşanacağını söyledi.

AK Parti Isparta Milletvekili Kemal Kurt'da, bölgedeki bazı vatandaşların yıllar önce çalışmak için yurt dışına gittiğini hatırlatarak, "Biz eskiden devlet olarak vatandaşımıza iş, AŞ veremiyorduk. Ama bugün bakıyoruz köylümüz devletinden aldığı ineklerle artık iş sahibi olmuş. Ben buradan gurbetçilerimize sesleniyorum, artık memleketinize, köyünüze dönün. Burada sizinde yapacağınız bir işiniz var" dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise, hayvancılık ve tarımda devletin köylüye önemli oranda destek sağladığını ifade etti. Bilgiç, bu desteklerin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini kaydetti.

Kozluçay Belediye Başkanı Ali Buba da, kredi ile inek sahibi olan vatandaşların süt gelirleri ile ayda yaklaşık 13 bin TL vergi ödediğini bildirdi. Devletten altıklarını, vergilerle devlete geri ödediklerini aktaran Buba, "Devlet bize ne kadar yardım ederse, bizde o oranda geri ödemede bulunuyoruz" dedi.

Başkan Buba, yetkililerden bölgeye daha fazla yatırım yapmalarını istedi. Tarım İl Müdürü Sıddık İpek de, 2003 yılında başlayan Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 26 kooperatif aracılığı ile 1072 aileye toplam 2 bin 544 süt sığırı dağıttıklarını söyledi. İpek, "Yemi satın alan kimse bu işin üstesinden gelemez" dedi.

Konuşmaların ardından çekilen kura ile damızlık süt sığırları hak sahiplerine teslim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.