Katar İş Daveti Krizi

Başbakan Erdoğan’ın Katar ve Kuveyt’e yapacağı geziye sanki Başbakanlık davetlisi gibi katılacağı duyurulan davetliler acaba gerçekten Başbakanlık çağrısı ile mi bu geziye katılıyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2011 00:06
Katar İş Daveti Krizi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreterliği tarafından 9-12 Ocak 2011 tarihleri arasında Kuveyt ve Katar’a yönelik olarak bir Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı gerçekleştirileceği tüm ülkeye duyurulmasına rağmen, bazı haber sitelerine sanki Başbakanlık özel davetlisi gibi geçilen haberler gerçeği yansıtıyor mu?

Isparta’dan IYAŞ Yönetim kurulu üyesi Bahattin Şenol’un ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün 200 işadamı grubuyla birlikte Katar’a çıkarma yaptı. Başbakanlıkca davet edilen işadamları içerisinde IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol da bulunuyor. Şenol, Başbakan Erdoğan ve heyetiyle birlikte Katar ve Bahrain’de incelemelerde bulunacak’ diye geçilen haber acaba doğru mu?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen geziye paramı ödeyerek katıldılar?

Tüm bu soruların cevabı TİM Başkanlığının yaptığı bu açıklamada gizli:
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beraberinde resmi ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet ile 09-12 Ocak 2011 tarihleri arasında Kuveyt ve Katar’a ziyaret gerçekleştirilecektir.

Bu ziyaret ile eşzamanlı olarak, Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda, Meclisimiz organizasyonunda, Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın da katılımıyla Kuveyt-Katar Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı düzenlenecektir.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Kuveyt ve Katar’da, pazar payımızın arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu Ticaret Heyetine özellikle inşaat malzemeleri, müteahhitlik, gıda, otomotiv ve yan sanayi, kimyasallar, mobilya, tekstil ve konfeksiyon, ilaçlar ve tıbbi cihazlar, makine ve ekipmanları, ev tekstili ve mücevherat sektörleri olmak üzere, uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden tüm firmalarımız katılabilecektir.’

Oysa davet tüm iş adamlarına geçerli iken sanki başbakanlığın özel davetlisi gibi gösterilmek IYAŞ Yön. Kurulu Başkanına ne kazandıracak?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.