Katrıcıoğlu'ndan 'Kişisel Hırs' Suçlaması

Antalya Mimarlar Odası'nın yargıya gitmesine en sert tepki Belediye İmar Komisyonu'nun Başkanı MHP'li Tevfik Katırcıoğlu'ndan geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2011 10:31
Katrıcıoğlu'ndan 'Kişisel Hırs' Suçlaması

Belediye Meclisi'nin, İstanbul yolu üzerine yapılması düşünülen 5 yıldızlı otel ve Sümer Halı Fabrikası arazisine yapılacak olan Bölge Hastanesi ile ilgili aldığı kararlar Antalya Mimarlar Odası tarafından yargıya taşınmıştı.

Antalya Mimarlar Odası'nın yargıya gitmesine en sert tepki Belediye İmar Komisyonu'nun Başkanı MHP'li Tevfik Katırcıoğlu'ndan geldi.

Katırcıoğlu; "Her fırsatta kentsel gelişim ve dönüşümü tekerleme haline getiren insanların her ne hikmetse, atıl durumdaki bir sahanın Isparta'nın menfaatine olan ve büyük ihtiyaç duyulan beş yıldızlı bir otelin yapılmasını ipe sapa gelmeyen ve teknik gerekçelerden uzak sadece kişisel hırs ve insaftan uzak bir anlayışla engelleme çabalarına bir anlam veremiyorum. Otelin yapımını engellemek için durumdan kendine vazife çıkaran bu kişi ve kişiler; Antalya'da doğa tahrip edilirken, kıyı şeridi yağmalanırken, Alanya'dan Kemer'e kadar beton kütleler inşa edilirken Antalya Mimarlar Odası'nın, Isparta için gösterdikleri hassasiyeti Antalya için de göstermeleri gerekirdi" dedi.

Katırcıoğlu, Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu'yu da yatırımlara sahip çıkmamakla suçladı. Katırcıoğlu, "Gönül isterdi ki, temelinde sadece Isparta'ya bir turizm tesisi kazandırma çabası olan bu çalışmaları takip etmek ve savunmak bizden ziyade Isparta Mimarlar Odası Başkanı Zekiye Merve Kuyu'ya düşer" diye konuştu.

Büyükçulcu: "Basın açıklaması yapalım"

İmar Komisyonu'nun AKP'li üyesi Uğur Büyükçulcu da, Isparta'ya yapılacak her türlü yatırımı engelleyenleri şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.