Kayserispor 3-2 İstanbul B.B.

18. haftanın kapanış maçında Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-2 mağlup etti. Ortaya konan müthiş futbol ve atılan goller ise izleyenleri tam anlamıyla mest etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2011 23:39
Kayserispor 3-2 İstanbul B.B.

Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın kapanış maçında Kayserispor evinde, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-2 mağlup etti. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da sarı-kırmızılı ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçta Kayserispor'un golleri 26. dakikada Ekrem (kendi kalesine), 34. dakikada Amrabat ve 52. dakikada Mehmet Eren'den gelirken, Belediye'nin golleri 55. dakikada Holmen ve 87. dakikada Gökhan Ünal'dan geldi.

Kayserispor'un 15. dakikada Serdar Kesimal, Belediye'nin de maçın uzatma dakikalarında Holmen ile birer şutu üst direkten döndü.

Trabzonspor ve Bursaspor'un puan kaybettiği ligin ikinci yarısına galibiyetle başlayan Kayserispor puanını 35'e yükseltirken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 23 puanda kaldı.

Kayserispor'un yeni transferlerinden Amrabat ilk golü hazırlarken, ikinci golü de atarak maça damga vuran isim oldu. Sarı-kırmızılıların önemli transferlerinden Karim Ziani ise 68. dakikada oyuna dahil oldu.

İlk yarıda Kayserispor çok üstün bir futbol ortaya koydu ve iki farklı üstünlüğü yakaladı. İkinci yarıya da iyi başlayan ev sahibi takım Mehmet Eren'le golü bularak rahatladığını düşündü ancak bu gol Belediye'yi adeta uyandırdı. Holmen ile farkı indiren ve Gökhan Ünal ile maçın son bölümünde bir gol daha bulan konuk ekip, son dakikalarda büyük baskı kurdu ancak mağlubiyeti önleyemedi.

EKREM KENDİ KALESİNİ VURDU...
Kayserispor'un yeni transferlerinden Amrabat ile sol kanattan gelişen atakta, Faslı oyuncu ceza sahasına süratle girdi, yerden yaptığı orta savunmaya çarpıp üst direkten döndü. Ceza sahası içinde bu topu uzaklaştırmak isteyen Ekrem ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi. 1-0.

AMRABAT FIRTINA GİBİ BAŞLADI...
Kayserispor'un PSV'den kadrosuna kattığı Amrabat, sarı-kırmızılı formayla çıktığı ilk lig maçında golünü atmayı başardı. Maçın en etkili ismi olarak gözüken Amrabat, arzulu futbolunun karşılığını golle aldı. Holmen'in hatasında Kayserispor topu kaptı, Amrabat iyi hareketlendi ve topu kaptı. Ceza sahası ön çizgisi üzerinde önündeki rakibine rağmen yerden sert bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. 2-0.

MEHMET İYİCE RAHATLATTI...
52. dakikada gelişen atakta orta sahadan atılan uzun topa Mehmet Eren çok iyi hareketlendi, Hasagiç kalesini hatalı bir şekilde terk etti, ceza sahası dışında topa zorlukla dokunan Mehmet, Hasagiç'in altından topu kaleye gönderdi. Gökhan Süzen'in de topu yaklama çabası sonuç vermedi ve top ağlarla buluştu. 3-0.

HOLMEN UMUTLANDIRDI...
55. dakikada Gökhan Ünal ile başlayan atakta, Gökhan, Ali Güzeldal'ın önüne topu bıraktı. Ali, geriden bindiren Holmen'i çok iyi gördü. Holmen ceza sahası dışından çok sert vurdu ve topu Souleymanou'nun bacaklarının altından ağlara gönderdi. 3-1.

GÖKHAN GOL ÖZLEMİNİ DİNDİRDİ...
Belediye'nin yeni transferi Gökhan Ünal, eski takımı Kayserispor'a golünü atmayı başardı. Kayseri taraftarının protestolarına sinirlenen Gökhan Ünal, attğı golle takımını puan için ümitlendirdi. Ali Güzeldal'ın sağ ayağının dışıyla attığı müthiş pasa iyi hareketlenen Gökhan, Souleymanou'dan önce topa ayak koydu ve takımının ikinci golüne imza attı. Bu pozisyonda bacağı dönen kaleci Souleymanou oyuna devam edemedi ve yerini Volkan Babacan'a bıraktı. 3-2.

GÖKHAN ÜNAL'A BÜYÜK PROTESTO...
Kayserispor formasıyla yıldızı parlayan ve daha sonra takımdan ayrılan Gökhan Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla geldiği Kayseri'de büyük tepki gördü. Oyuna ikinci yarıda dahil olan golcü oyuncu, ayağına her top geldiğinde tribünlerden ıslıklı protesto yükseldi. Bu protestolara sinirlenip tribünlere sus işareti yapan Gökhan Ünal sarı kartla cezalandırıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada, Amrabat'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında, hareketlenen Kujoviç'den önce araya giren Cesario topu uzaklaştırmak istedi. Önünde kalan topu kaleye göndermek isteyen Mehmet Eren'in şutunda top yandan auta çıktı.
10. dakikada, sol kanattan ilerleyerek ceza sahasına girmek isteyen Amrabat'ın şutunda top üstten auta gitti.
15. Kujoviç'in vuruşunda defans topu kornere çeldi. Selim'in kullandığı korner atışında iyi yükselen Serdar'ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
24. dakikada, sol kanattan ilerleyen Amrabat, ceza sahası dışından kaleye vurdu. Top kaleci Hasagiç'de kaldı.
26. dakikada, sol kanattan ceza sahasına giren Amrabat'ın ortasında defans topu uzaklaştırmak isterken top direkten döndü. Dönen topu kornere çelmek isteyen Ekrem, meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi: 1-0
32. dakikada, Selim'in sağ kanattan kullandığı korner atışında ters köşede Amrabat topla buluştu. Amrabat'ın şutunda kaleci Hasagiç, son anda topu kornere çeldi.
34. dakikada, sol kanattan ilerleyen Amrabat, önünü boşalttıktan sonra kaleyi gördü. Amrabat'ın ceza sahası dışından vuruşunda top filelerle buluştu: 2-0
Karşılaşmanın ilk yarısı, Kayserispor'un 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada, Selim'in pasında sağ kanatta topla buluşan Mehmet Eren, kalesini terk eden Hasagiç'den önce davranarak, ceza sahası dışında dokunduğu topu ağlara gönderdi: 3-0
55. dakikada, Ali'nin pasında ceza sahası dışından topu kaleye gönderen Holmen, farkı 2'ye indirdi: 3-1
58. dakikada, Mehmet Eren'in pasında ceza sahasına giren Kujoviç'ten önce araya giren defans topu kornere çeldi.
60. dakikada, Gökhan Süzen'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Amisulashvili, kafa vuruşuyla topu kornere gönderdi.
69. dakikada, defansı geçerek ceza sahasına giren Ziani, Amrabat ile paslaştıktan sonra kaleye vurdu. Defans tehlikeyi uzaklaştırdı.
84. dakikada, sol kanattan ilerleyen Ömer'in ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Hasagiç topu kornere çeldi.
87. dakikada, Holmen'in sol kanattan ceza sahasına ortasında Souleymanou'dan önce araya giren Gökhan Ünal'ın vuruşunda top filelerle buluştu: 3-2. Pozisyonda Gökhan ile çarpışan Souleymanou sakatlık geçirdi.
90+3. dakikada, Holmen'in ceza sahası dışından vuruşunda kale direğine çarpan top auta çıktı.
Karşılaşma, Kayserispor'un 3-2'lik galibiyeti ile sona erdi.

Stat: Kadir Has
Hakemler: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertam, Bülent Gökçü
Kayserispor: Souleymanou  (Dk. 89 Volkan), Hasan Ali, Serdar, Amisulashvili, Selim, Abdullah, Mehmet Eren  (Dk. 67 Ziani), Hamza, Furkan, Kujoviç, Amrabat  (Dk. 73 Ömer)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Cesario, İskender  (Dk. 46 Gökhan Ünal), Ekrem  (Dk. 46 Ali), Cihan, Mahmut  (Dk. 80 Abdulkadir), Holmen, Robert Kus, Gökhan Süzen, Serhat, Tevfik
Goller: Dk. 26 Ekrem (Kendi kalesine), Dk. 34 Amrabat, Dk. 52 Mehmet Eren (Kayserispor), Dk. 55 Holmen, Dk. 87 Gökhan Ünal (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 28 Ekrem, Dk. 62 Gökhan Ünal, Dk. 82 Cihan (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.