Kaza ile İlgili Son Gelişmeler

Bir kargo şirketinin çalışanlarını Antalya’daki toplantıya götürmek üzere dün gece İstanbul’dan yola çıkan 06 MDK 44 plakalı otobüs, bugün sabah saat 08.30 sıralarında Isparta- Antalya karayolu’nun 30’uncu kilometresinde virajı alamayarak şarampole devril

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2011 12:18
Kaza ile İlgili Son Gelişmeler

Bir kargo şirketinin çalışanlarını Antalya’daki toplantıya götürmek üzere dün gece İstanbul’dan yola çıkan 06 MDK 44 plakalı otobüs, bugün sabah saat 08.30 sıralarında Isparta- Antalya karayolu’nun 30’uncu kilometresinde virajı alamayarak şarampole devrildi.

Dereboğazı Mevkii’ndeki ikinci tünel çıkışında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kazada 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı.  

Kaza yerine Antalya’dan 9 ambulans, 1 helikopter ambulans ile Isparta ve Burdur’dan ambulanslar yönlendirildi. Yaralılardan 28’i Isparta, 8’i Burdur ve 2’si de Antalya’daki hastanelere ulaştırılarak tedaviye alındı. Yolculardan 12’si ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, diğirlerinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.

Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan Isparta- Antalya karayolu 2 saat sonra trafiğe açıldı. Otobüsteki yolcuların, bir kargo şirketinin Antalya’nın Manavgat İlçesi Side Beldesi’ndeki otelde yapılacak toplantısına gittiği belirtildi.

BURDUR VALİSİ: ÖLÜ SAYISI DÖRT

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Antalya  Isparta karayolundaki trafik kazasında yaşamını yitirenlerin sayısının 4 olduğunu  bildirdi.

Vali Tapsız yaptığı yazılı açıklamada, Isparta Antalya karayolu tüneller  bölgesinde saat 07.15'te trafik kazası meydana geldiğini belirtti. Bir kargo  şirketinin çalışanlarını Antalya'daki toplantıya götüren 06 MDK 44 plakalı yolcu  otobüsünün, Isparta-Antalya Karayolunun 11. kilometresinde, tüneller bölgesinde  yağış ve dikkatsizlik nedeniyle şarampole yuvarlandığını kaydeden Tapsız,  otobüste bulunan yolculardan 4'ünün yaşamını yitirdiğini, 33 kişinin  yaralandığını ifade etti.

Kazaya anında Burdur ve Isparta jandarma, Afet Acil Durum Müdürlükleri ve  ambulanslar tarafından müdahale edildiğini ve yaralıların bölgedeki hastanelere  nakledildiğini vurgulayan Vali Tapsız, olaya Antalya'dan gelen helikopter  ambulansın da müdahale ettiğini bildirdi.

İlk belirlemelere göre, yolculardan 3'ünün olay yerinde, bir yolcunun ise  hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini belirten Tapsız, yaralıların  Isparta, Burdur ve Antalya'da hastanelere kaldırıldığını kaydetti.

KAZADA YAŞAMINI YİTİREN 4 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ 

Isparta-Antalya karayolu Tüneller mevkisinde  meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü kazada yaşamını  yitirenlerden dördünün kimlikleri belirlendi.

Yurt İçi Kargo Şirketinin Antalya'da düzenlenecek meslekte 5, 10 ve 15  yılını dolduran çalışanlarına plaket törenine katılmak üzere İstanbul'dan yola  çıkan ve şirket şube müdürlerinin de bulunduğu, Mesut Şimşekli'nin kullandığı 06  MDK 44 plakalı yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, şube  müdürleri Ayşegül Polat, Metin Eren ve Cüneyt Odabaş'ın olay yerinde Eyüp  Bayrak'ın hastaneye kaldırılırken yaşamlarını yitirdiği bildirildi.

Öte yandan, çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının  isimleri şöyle:

 Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Nesimi Tuncay (39), Kemal Kebabçı  (41).

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi: Durmuş Akan  (55), Dilek Seven, Hamdi Aktan (48), Selami Yunus, Adem Altun (45), Filiz Aydoğdu  (34), Hasan Kekeç (38))

Isparta Devlet Hastanesi: Nazmi Aracı (53), Mustafa Mukadder Pınarcık  (43), Şevket Ünal (39), Savaş Seven (32), Mesut Şimşekli (51), Sema Algan (33),  Levent Şafak (32), Altan Hasademir (51), Salih Tekin (27), Alpin Aydemir (38),  Umut Selvili.

Isparta Gülkent Devlet Hastanesi: Senem Ayşe Kılıç, Berna Sağlık, Mustafa  Özen, Hıdır Ören, Erbay Yaşar, Bedri Sinan Çiftçi, Feridun Vasıf Bayburtlu,  Satılmış Gök.

Özel Şifa Hastanesi: Gündüz Işık, Zeki Örmeci
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.