Keçe Ustasına Sanatçı Unvanı Verildi

Yalvaçlı keçe ustası Gencer Kondal'a Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Sanatçı" tanıtım kartı verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2011 13:09
Keçe Ustasına Sanatçı Unvanı Verildi

Yalvaç ilçesinde babadan kalma mesleği 17 yıldır yürüten keçe ustası Gencer Kondal'a devlet sahip çıktı. Keçe ustası Kondal'a Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı unvanı verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü 11 Ocak 2011 tarihinde yaptığı değerlendirme toplantısında geleneksel el sanatlarını sürdüren meslek ustalarına verdiği bu unvanı, Akdeniz Bölgesinde keçecilik mesleğini sürdüren ve tek kişi olan Gencer Kondal'a vermeyi uygun buldu.

Babadan kalan mesleği sürdürdüğünü belirten keçe ustası Kondal, geçen yıl yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanmasından memnun olduğunu söyledi. Çok eski bir meslek dalı olan keçeciliğin artık kaybolmaya yüz tuttuğunu, Antalya, Burdur, Afyon ve Isparta bölgesinde bu işi yapan tek kişinin kendisi olduğunu belirten Kondal şunları kaydetti:

"Keçecilik nostaljik bir meslek oldu. Otantik ortamlarda yer döşemesi olarak kullanılmaya başlaması bu mesleği her geçen gün yenilik yapmaya teşvik ediyor. Bizde bu doğrultuda her geçen gün kendimizi yeniliyoruz. Yaptığımız ürünleri teşhir edebilmek için çeşitli fuarlara katılmamız gerekiyor. Bu sanatçı kimlik kartına sahip olmamızla birlikte fuar ve sergilere katılma olanağımız artmış oluyor.

Şu anda imalathanemizde yeni desenler üzerinde çalışıyoruz. Keçeye değişik motifler dokuyarak albenisi olan bir ürün haline getirmeye gayret ediyoruz. Bu konuda Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğraf ve grafik tasarım bölümü bitirmiş olan profesyonel bir arkadaşımızla çalışıyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.