Kendi Binalarına Taşınacaklar

Hanzade Doğan Boyner CNBC-E'de satışı değerlendirdi... Millyet ve Vatan çalışanlarının tazminat yükünün bir kısmını üstlendiklerini açıkladı. Posta ve Fanatik satılmayacak dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2011 16:11
Kendi Binalarına Taşınacaklar

Hanzade Doğan Boyner'in açıklamaları: Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Milliyet ve Vatan´ın satışıyla hiçbir yabancı yatırımcının ilgilenmediğini söyledi.

İki gazetenin 6 ayda yeni binalarına çıkacağını belirten Doğan, Fanatik ve Posta için satışın gündemde olmadığını belirtti.

NTVMSNBC´de yer alan ve CNBC-e´nin haberine göre, Doğan Grubu medya varlıklarındaki ilk satışı Milliyet ve Vatan´la gerçekleştirdi. Demirören-Karacan ortaklığı iki gazeteyi toplam 74 milyon dolara almak üzere anlaştı.

Doğan şunları söyledi: "Doğan Yayın Holding olarak medyada küçülmek istediğimizi uzun süre önce paylaşmıştık. Bu düşünceyle Milliyet ve Vatan´ın satışına karar verdik. Ali Karacan uzun süredir´bu projeyi nasıl yapabilirim´ diye çalışıyordu. Daha sonra Demirören ailesinin katılmasıyla hızlandı. Yabancı yatırımcılar yazılı basınla ilgilenmiyorlar, onların önceliği TV varlıklarına yatırım yapmak. Taleplerini bildiren yerli yatırımcılar oldu ama ciddiyete dönüşmemişti. Duygusal olarak gazetenin kurucularına geçmesi kararımızda etkili oldu. Duygusal olarak bizi pozitif yönde etkiledi. Milyar dolarlar TV varlıkları için söz konusu. Yazılı basında az sayıda gazete dünyada o fiyatları bulabiliyor. Milliyet ve Vatan´ın marka değerleri çok yüksek. Yazılı basının yaşadığı problemle bu gazeteler kâr üretemiyorlar. Biz bu fiyatın uygun olduğunu düşündük. En sonun da bir malın değeri, alıcının verdiğidir. Alan grup yazılı basında aktif olmadığı için Rekabet Kurumu bakımından bir engel görmüyoruz. Kurul kararından sonra hisse devrini gerçekleştireceğiz. SPK´nın onayı gerekmiyor, Rekabet Kurul´un onayı gerekiyor. Milliyet markası çalışanlardan oluşuyor. Milliyet bir marka olduğu için varlık satışı şeklinde yapılıyor. Vatan ise marka değil Bağımsız Gazetecilik A.Ş´nin altında olduğu için şirket olarak devrediliyor. Kıdem tazminatı yükünün belli bir kısmını biz üstleneceğiz, gerisini alıcılar üstlenecek. Milliyet ve Vatan 6 ayda yeni binalarına çıkacaklar. Yeni sahiplik yapısı altında Milliyet çizgisini korur. Fanatik ve Posta için şu anda bir satış düşüncemiz yok. 2011´de kâr açıklanacak. Posta ve Fanatik´in kârı Milliyet ve Vatan´ın zararını kompanse edecektir. Posta ve Fanatik altında yazılı basında faaliyete devam edeceğiz. Biz grup olarak reklam satışı yapmadık. Her marka kendi reklamı için uğraştı yine öyle olacak. Satış sonrasında yazılı basında reklam pazar payı olarak yüzde 15 küçüldük. TV varlık satışı için bir süreç içerisindeyiz, onunla ilgili bir yorum yapmayayım. Milliyet markasıyla kendimi özdeşleştirmiş bir insanım. Milliyet´le okur olarak o bağı kurmaya devam edeceğim. Milliyet´in çok güçlü bir kadrosu var. Bu kadroyla birlikte Milliyet meşalesi Türkiye´yi aydınlatmaya devam edecek. Grup ve sektör açısından pozitif karşılıyorum. Yeni bir sermaye girdi. Sektörde çok uzun kalanlarda sektör körlüğü de oluyor. Büyük bir medya imparatorluğu etiketi üzerimize yapıştırıldı. Biz kendimizi öyle görmedik. Biz büyük imparatorluğu hiçbir zaman hissetmedik." Hanzade Doğan Boyner, röportajda Hürriyet´in satış süreciyle ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.