Kent Konseyinde Denizli Modeli

Denizli Belediyesi Kent Konseyi, yeni kurulma aşamasındaki Isparta Belediyesi Kent Konseyi'ne model oldu.

Yayınlanma:
Kent Konseyinde Denizli Modeli

Denizli Belediyesi Kent Konseyi, yeni kurulma aşamasındaki Isparta Belediyesi Kent Konseyi'ne model oldu.

Isparta Belediyesi'nden bazı meclis üyeleri, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar'ı ziyaret etti. Isparta Belediyesi Meclis üyelerinden Uğur Büyükçulcu, Isparta'da kent konseyinin kurulması için çalışma yürüttüklerini belirterek, "Isparta'da kent konseyiyle ilgili çalışmamız oldu. Kent konseyinin, kurulmasıyla alakalı alınmış meclis kararı var. Belediyenizin nasıl kent konseyi çalışması yürüttüğünü biliyoruz. Birçok örnek projeleri hayata geçirdiniz. Bu nedenle Isparta'ya kent konseyi oluşturmak için sizlerden yardım almaya geldik" dedi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar da, kent konseyi oluştururken toplumun tüm kesiminin katılımına özen gösterildiğini kaydederek, "Konseyimiz toplumun tüm kesimlerini kapsıyor. Sivil toplum kuruluşları, 170'e yakın dernek var. Konsey içinde engelliler meclisi, kadın meclisi, gençlik meclisi ve çocuk meclisi var. Onlar için ayrı bir yönerge hazırladık. Herkesin katılımının sağlanması amacıyla tüm konularda herhangi bir sınırlama getirmedik. Böylelikle hiç kimsenin bir itirazı olmadı. Herkese kapımız açık dedik ve bunu uyguladık. İsteyene çalışma ortamı sunduk. Çalışmalarda faydalı olmak istiyorum diyenlere de kapımız her zaman açıktır. Isparta'da kent konseyinin oluşturulması için elimizden gelen tüm yardımları ve deneyimlerimiz paylaşmaya hazırız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.