Kepçeyle Aldığını Kaşıkla Veriyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu, Merkez Bankası'nın faizleri düşürmeye başlamasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Ama faiz indiriminde 'Kürekle alıp, kaşıkla verme' misali ayak sürümekt

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2014 11:13
Kepçeyle Aldığını Kaşıkla Veriyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu, Merkez Bankası'nın faizleri düşürmeye başlamasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Ama faiz indiriminde 'Kürekle alıp, kaşıkla verme' misali ayak sürümektedir” dedi.

Selim Mustafa Özkutlu, yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın faiz politikalarını eleştirdi. Gezi olaylarıyla başlayarak, 17 Aralık soruşturmasına kadar uzanan süreçte Merkez Bankası'nın, faiz baskısına direnemeyerek Ocak ayı sonunda radikal bir şekilde sert bir faiz artışına gittiğini söyleyen Özkutlu, “Ülkemizde makro ekonomik göstergeler açısından olumsuz bir tablo olmamasına, Ocak ayı itibariyle son 9 aylık yüzdelik büyüme ortalaması ve bu büyümede reel sektör yatırımlarının 3. çeyrek itibarıyla artış göstermesine rağmen, bu radikal faiz artırımını doğru bulmamıştık" dedi.

Bunun 2014 büyümesi üzerinde olumsuz etki oluşturmasından, yine bu faiz artışının iş adamları ve halkın üzerinde haksız bir yük getirmesinden kaygılarını belirttiklerini hatırlatan Özkutlu, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar, reel sebeplerden çok psikolojik sebeplerle yapılan bu faiz artırımının, tekrar gerçek değerlerine çekilmesinin zorunlu olduğunu ifade ettik. Merkez Bankası, fasılalarla faizleri düşürmeye başlamış olup faiz indiriminde 'Kürekle alıp, kaşıkla verme' misali ayak sürümektedir. Sözün özü şudur ki, faizlerin indiriliyor olması, memnuniyet vericidir. Fakat gelinen nokta, gerçekte olması gereken nokta değildir. Reel sektörün temsilcileri olarak, faizler bir an önce olması gereken değerlere çekilmelidir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum