Kerevit Av Yasağı Başladı

Eğirdir ve Beyşehir göllerinde kerevit avcılığı, 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle 30 Haziran 2023 tarihine kadar yasaklandı.

Yayınlanma:
Kerevit Av Yasağı Başladı

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda;

"Eğirdir ve Beyşehir göllerinde kerevit avcılığı, 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 42. Maddesi gereği 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle yasaklanmıştır.

1 Kasım 2022 - 30 Haziran 2023 tarihleri arasında kerevit avlanması, nakli, pazarlanması, ihracatı ve işlenmesi yasaktır.

Kerevit av yasağı kapsamında ilimiz sınırları içerisinde bulunan kerevit işleme ve değerlendirme tesislerinde gerekli denetim ve stok tespit çalışmaları yapılmış olup; Eğirdir Gölünde özellikle Köprü, Soğula ve Sarıkamış Karaot avlak sahalarında kaçak kerevit avcılığının önüne geçilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eğirdir gölüne kıyısı bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri su ürünleri kontrol görevlileri ile Eğirdir Jandarma Bot Komutanlığı denetimlerine devam etmektedir.

Göldeki kerevit stoklarının güçlenmesi ve yeni av sezonunda daha bol ve kârlı avcılık için avcılarımızın av yasaklarına azami derecede riayet etmesi ve göllerimizde kerevit sepeti bırakılmaması büyük önem arz etmektedir." denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.