Kerevite sıkı denetim

Kerevite sıkı denetim

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2019 09:34
Kerevite sıkı denetim

1 Temmuz itibariyle kerevit av sezonun açılması nedeniyle Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ekipleri tarafından denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ekipleri, sürdürülebilir balıkçılık adına, Eğirdir Merkez, Sorkuncak, Mahmatlar, Sarıidris, Barla, Bağören ve Beydereli balıkçıların belge kontrolünü yaptılar.

Konu ile ilgili olarak Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ekipleri tarafından 1 Temmuz itibariyle kerevit av sezonun açılması nedeniyle; 10.07.2019 tarihinde Eğirdir Gölü'nde avcılık yapan Eğirdir Merkez, Sorkuncak, Mahmatlar, Sarıidris, Barla, Bağören ve Beydereli balıkçılarımızın belge kontrolü yapılmıştır. Ayrıca avlanan kerevitlerin ölçümler yapılarak yasal av boyu bakımından uygunluğu denetlenmiştir. Sürdürülebilir balıkçılık adına, yasal boyun altında avcılık konusunda gerekli uyarılar yapılarak, yasal boyun altında avcılık yapan veya ticari olarak alımını yapanların İlçe Müdürlüğümüze (Tel: 0 246 311 40 35) bildirilmesi istenmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.