KETEM'e Başvuran Sigarayı Bırakıyor

Isparta Devlet Hastanesi bünyesinde Anadolu mahallesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) sigarayı bıraktırma etkinliğinde Türkiye’de üçüncü merkez seçildi. Merkeze başvuran 285 kişiden yüzde 70’inin sigarayı bıraktığı tespit edi

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2011 17:30
KETEM'e Başvuran Sigarayı Bırakıyor

Isparta Devlet Hastanesi bünyesinde Anadolu mahallesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) sigarayı bıraktırma etkinliğinde Türkiye’de üçüncü merkez seçildi. Merkeze başvuran 285 kişiden yüzde 70’inin sigarayı bıraktığı tespit edildi.

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Okutan, KETEM'in Isparta için önemli bir merkez olduğunu belirterek, Ispartalı bayanların bu merkezden yararlanmalarını istedi. Okutan, verilen hizmetlerin ücretsiz olduğunu hatırlattı.
Ramazan Okutan, KETEM bünyesinde kurulan sigarayı bıraktırma polikliniğine müracaat eden hastaların tedavisinde yüksek oranda başarıya ulaşıldığını belirtti.
    
Okutan, “Bu başarımız Sağlık Bakanlığı tarafından takdirle karşılandı. Polikliniğimize müracaat eden 285 hastaya bir ay önce ilaç dağıtımına başladık. Bu ilaçlarımız bakanlığımız tarafından gönderilmekte ve ücretsiz verilmektedir. İlaçlar dağıtıldıktan sonrada hastaların tedavilerinde olumlu sonuçlar almaya başladık. Şu anda 285 kişinin yüzde 70’ine yakınının sigarayı bıraktığına yönelik tespitlerimiz var.” dedi.
    
Okutan, elde edilen bu başarıyla Türkiye’de 3. sırada yer aldıklarını belirtti.
KETEM'in çalışmaları hakkında bilgi veren Okutan, kanser açısından riskli grupların taranması ve hastalık konusunda insanların bilgilendirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.