Kimlik Nosu Olmayan Oy Kullanamıyacak

Nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası bulunmayan tespit ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2011 16:54
Kimlik Nosu Olmayan Oy Kullanamıyacak

Nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası bulunmayan tespit ediliyor. Muhtarlar kapı kapı dolaşarak kimlik numarası olamayan vatandaşları bilgilendirip söz alıyor.

 

İçişleri Bakanlığı, seçimlere 6 ay kala valiliklerden bu vatandaşların tespit edilerek uyarılmalarını istedi. Bunun üzerine muhtarlar, mesai bitiminden sonra listede ismi bulunanların kapısını çalmaya başladı. Muhtarı karşısında görenler önce şaşırıyor, ardından da en kısa sürede kimliğini değiştireceği sözünü veriyor.


Muhtarlar bugünlerde hummalı bir çalışma içerisinde. Mesai bitiminden sonra sokak sokak dolaşarak nüfus cüzdanında TC kimlik numarası olmayan vatandaşların kapısını çalıyorlar. İlçe nüfus müdürlüklerinden gönderilen listede ismi bulunanlar, kimliklerini değiştirmeleri yönünde bilgilendiriliyor. Muhtarı karşısında görenler önce şaşırıyor, ardından en kısa zamanda kimliğini değiştireceği sözünü veriyor.


2009 yerel seçimlerinden sonra nüfus cüzdanında TC kimlik numarası olmayanlar oy kullanamıyor.


İçişleri Bakanlığı, seçimlere 6 ay kala düğmeye bastı. Valiliklere bir tebligat gönderildi. Nüfus cüzdanında kimlik numarası bulunmayan vatandaşların bilgilendirilmesi istendi. Bunun üzerine muhtarlıklar harekete geçti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.