Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayacağım

Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayacağım

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2019 12:15
Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayacağım

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, projelerini önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirterek; “Biz, şehrimize hizmeti halkımızın görüş ve önerileri ile yapacağız. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Aralık’ta Ankara’da Isparta Adaylığını açıkladığı ve o günden bu yana Isparta’da adaylık çalışmalarını sürdüren Şükrü Başdeğirmen, dün ilk basın toplantısını yaptı.
Iyaşpark Otel’de gerçekleştirilen ve İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Ünlü, SKM Başkanı Mevlüt Çelik katıldı.

“GENEL SEÇİMLERDEKİ BAŞARIMIZI YEREL
SEÇİMLERDE PERÇİNLEMEYE AZİLMİLYİZ”
Toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı Osman Zabun; “2018 yılını geride bıraktık. 2019 önemli bir süreci, önemli bir noktayı hem milletimiz hem de Isparta’mız için bünyesinde barındıran bir özelliğe sahip. Bu işin startı da verilmiş durumda. 31 Mart 2019 tarihinde bir kez daha sandık başına gideceğiz. Bu sandıkta sadece belediye başkanlarımızı, il genel meclisi üyelerimizi, belediye meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı değil topyekun geleceğe yürürken milletimizin kaderini bir kez daha ortaya koyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üstlenmiş olduğu o büyük liderliğin etrafında yeryüzünde bugüne kadar savına geldiğimiz ilkeleri bir kez daha 31 Mart’ta perçinlemeye azimliyiz, gayretliyiz.

“ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN
BAŞKANIMIZLA YOLA ÇIKTIK”
Bizim için yerel seçimlerin anlamı sadece belediye başkanlığını kazanmaktan ibaret değil. Bizim için anlamı bugüne kadar tüm seçimlerde olduğu gibi milletimizin teveccühünü nasıl yukarıya taşıyabiliriz, bugüne kadar desteğini alamadığımız hemşerilerimizin desteğini nasıl alabilir, büyük bir türbülansa girmiş insanlığın, vicdanın rafa kaldırıldığı dünyada insanlığın ve vicdanın sesi olarak duruşumuzu nasıl bir kez daha ortaya koyabiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Aralık ayı başında il belediye başkan adaylarımız açıklandı. En son da Ankara Büyükşehir Belediye başkanımız açıklandı. Isparta’mız da adayımızı Aralık başında açıklamış olduk. Yoğun değerlendirmelerden sonra sayın Şükrü Başdeğirmen’i belediye başkan adayımız olarak belirledik. AK Parti camiası olarak sayın liderimizin ortaya koymuş olduğu bu irade tartışılmaz ve vazgeçilmezdir. Topyekun Ak Parti ailesi olarak bu iradenin arkasında ve yanındayız. 31 Mart’a emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde ilçe ve belde belediye başkan adaylarımızı belirleyeceğiz. Seçim takvimi doğrultusunda il genel ve belediye meclis üye adaylarımızı belirleyerek seçim kuruluna bildireceğiz.

“İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİMİZE İNANIYORUM”
İnanıyorum; Isparta vicdanı, ruhu, insanlığı ve değerlerine olan bağlılığı son derece yüksektir. Ispartalı hemşerilerimizin bu konulardaki hassasiyeti son derece yüksektir. Bunların yanı sıra AK Parti’nin belediyecilik noktasında bugüne kadar ortaya koyduğu hizmet anlayışı da bununla birleştiği takdirde inşallah Isparta’nın her yerinde bu seçimleri başarıyla sonuçlandıracağımıza yürekten inanıyoruz. Tüm AK Parti ailesi olarak hemşerilerimizle omuz omuza vermek suretiyle bayrağı göğüsleyeceğimize inanıyorum” dedi.

“YARINLARIMIZ DAHA İYİ OLACAK”
24 Haziran seçimlerinden sonra bir süreç içerisine girdiklerini ifade eden Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de toplantıda yaptığı konuşmasında; “Belediye seçimleri arefesindeyiz. Teşkilatımızla birlikte bu seçimleri en iyi şekilde götürme amacındayız. Isparta ilimizde Şükrü Başdeğirmen isminde karar kılındı. İlçelerimiz ve beldelerimizde en iddialı seçimin arefesindeyiz. Halkımızın 24 Haziran’da verdiği güçlü desteğin 31 Mart’ta da devam edeceğinden şüphemiz yok. Çünkü biz hep halkımızın yanında olduk. Mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmaya devam ettik. 31 Mart’ta halkımızla birlikte yürüyeceğimiz yoldan şüphemiz yok. Bu işi 31 Mart’ta göğüsleyeceğimizden şüphemiz yok. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak” dedi.

BAŞDEĞİRMEN; “BU MEMLEKETİN ÇOCUĞU OLARAK MEMLEKETİME DAHA ÇOK HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
Toplantıda son olarak Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğrimen konuştu. Başdeğirmen de konuşmasında şunları söyledi; “Seçim dönemi başladı. 31 Mart’ta Allah’ın izniyle partimizle birlikte belediye başkanlığını kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Memleketimizde gördüğümüz, gerekli olduğunu düşündüğümüz çalışmalarla memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Yıllarca memleketim için hizmet verdim. Isparta’ya daha fazla hizmet edebilecek şekilde kendimi gördüğüm için belediyeye adayım. Atalarımız bu memlekette yaşamış, ticaret yapmış. Bizler burada dünyaya geldik, burada ekmeğimizi kazandık. Yapılanların daha iyisini yapmak için yola çıktık. Amacımız bu memlekete daha iyi hizmet edebilmek. Bir insan doğar, büyür, kendinden bir nesil bırakır, yaşlanır ve ölür. Bu standardın dışına çıkarak memleketimize hizmet için yola çıkıyoruz. Eser bırakmak istiyorum. Yaşadığımız şehre hizmet bırakmak için yola çıktık.

“BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNDE
CUMHURBAŞKANIMIZI ÖRNEK ALDIM”
Seçimlere 90 gün var. Bu süreçte Isparta için düşündüğümüz projeleri zaman zaman açıklayacağız. Projelerimizi 6 Ocak’ta açıklamaya başlayacağız. Aday adayı arkadaşlarımız projelerimizi birleştirdik. Benim adaylığım ilan edildikten sonra hep birlikte oturduk ve projeleri hamurlaştırdık yaptık. Çünkü hepimiz Isparta’nın neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz. Isparta’nın sorunlar belli. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Hepimizin ortak düşüncesi şehri kalkındırmak. Yapılması gerekenleri istişare ile yapacağız. Ben yaptım oldu diye herhangi bir şey olmayacak. Kısa seçim süreci içerisinde vatandaşlarımızın fikirlerini almaya çalışıyoruz. Ben başkan olsam diye bir slogan belirledik. Sosyal medya üzerinden fikirleri topluyoruz. Oradan çok güzel dönüşler oldu. Bu fikirleri projeye dönüştüreceğiz. Çok sayıda fikir geldi. Herkese teşekkür ediyoruz. Fikrini söyle şehrini yönet diye bir çalışma daha yaptık. Oraya da çok güzel fikirler geldi. Bu tarzımız belediyeyi kazandıktan sonra da devam edecek. İnsanlar ‘ben başkan olsam ne yapardım’ diye kendisine soracak. Konuyu sadece Isparta olarak düşünmüyoruz. Bizler dünya lideri, sayın Cumhurbaşkanımızın 1994’de sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da yaptığı hizmetleri örnek alıyoruz. Bir arkadaşımız ne zaman böyle bir şeye karar verdin diye sormuştu. 1994’de o çalışmaları gördüğümde gençken benim içime o heves düşmüştü. Bazı süreçleri aştık. 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptım. İş ve eğitim sürecimizi tamamladık. Şimdi aday oldum. Niyetim halis, akıbetimde halis olur inşallah.

“MERKEZ KÖYLERİMİZİ DE ZİYARET EDECEĞİM”
Sadece Isparta’yı düşünmüyoruz. Merkez köylerimiz var. Oraları dolaştım. Oralarda eksiklikler gördüm. Belki Isparta Belediyesi’nin görevi değil ama onlara da hizmet vereceğiz. 44 mahallemiz var. o köylerimizi de aldığımızda 57 tane olacak. Her köyümüz bizim mahallemiz olacak. Belediye sadece altyapı işi ile uğraşmamalı. Biz sosyal belediyeciliğe önem vereceğiz. En çok ihtiyaç bu yönde. Yaşlılar, gençler, kadınlar, çocuklar, engellilerimiz var. Onlara hizmet edeceğiz. Bağımlılıklarla mücadele edeceğiz. Gençlerimiz uyuşturucu tehdidi altında. Bu konuda etkin bir mücadele yapacağız. Belediye olarak bu konu en önemli görevlerimizin başında gelecek. Bunu engellemek zorundayız” dedi.

“BENİ TANIYAN NE YAPACAĞIMI DA,
NE YAPMAYACAĞIMI DA BİLİR”
Başkan Adayı Başdeğirmen, daha sonra gazetecilerin gündemle ilgili sorularını aldı. Başkan seçildiğinde Belediye’deki çalışanları işten çıkaracağı, Sendikalarını değiştireceği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Başdeğirmen; “Yıllardır ticaretin içerisinde yer alan bir insanım. Yaklaşık 15 yıldır ITSO’da yöneticilik yaptım. ITSO’nun ne iş yaptığını bilen bir insanın benimle ilgili böyle bir şeye inanması mümkün değil. Biz istihdamı, üretimi ve ekonomiyi büyütmek, Isparta’ya vergi gelirleriyle gelen yatırımların artırılması için gece-gündüz çalışan bir kurumdan gelen bir kişiyim. Ben yıllarca ticaret yapan bir iş adamı olarak karşınızdayım. Eğer o insanın geçmişinden gelen olumsuzluğu varsa, işçilerini çıkardıysa, onlara haksız davrandıysa, maaşlarını kestiyse, sigortasız çalıştırdıysa veya maaştan daha az sigortalı gösterdiyse bunlar herkes tarafından duyulup, bilinecek konulardır. Bunu yapabilir denilen kişi de tek bir olumsuz görmelisiniz ki bunu yapar diyebilesiniz.

“KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYACAĞIM”
Önce aday olan insanın bu konuda bir olumsuzluğu var mı, eksisi var mı ona bakın. Eğer bulamazsanız bunu söylemeyeceksiniz. 40 yıldır ticaret yapan bir ailenin ferdiyim. 40 yıldır istihdam sağlıyoruz. Isparta’ya ilk değirmeni kuran ailenin çocuğuyum. Soy ismimiz oradan geliyor. Kösele fabrikasını ilk dedelerim kurdu. Ben o atalarımın çocuğuyum. İstihdam sağlayan insandan bu beklenir mi? Hiç kimsenin ekmeğiyle, aşıyla, işiyle uğraşacak karaktere sahip değiliz. İşçilerimizle şuankinden daha iyi şartlarda çalışacak. Çok daha iyi işler yapacağız. Onlar bizin mesai arkadaşlarımız olacak. Kimsenin vebali ile ölüp gitmek istemeyiz. Onların da fikrini alacağız. Belediyeyi güçlendireceğiz, daha çok istihdam sağlayacağız. Bu tür polemiklere inanmayın. Daha güzel işler yapacağız. Daha fazla iş, aş, ekmek koyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.