Kipa Gelince Iyaş Zarar Görmez Esnaf Görür

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2011 19:02
Kipa Gelince Iyaş  Zarar Görmez Esnaf Görür

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Yakında açılacak Kipa Alışveriş merkezi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bahattin Şenol şunları söyledi; KİPA yönünden hiçbir korkumuz olmaz. Serbest piyasa ekonomisinde rekabet olacaktır. KİPA’nın gelmesi bizim için normaldir. Biri gelmezse diğeri gelecektir. KİPA, uluslararası zincirdir. Hesaplar nüfuslara, milli gelire göre yapılıyor. Çok uluslu şirketler nüfusu hedef alıyor. Ben KİPA’nın Antalya’da Özdilek’in açılması çok zarar gördüğünü tahmin ediyorum. Oradan bir çıkış noktası için Isparta’yı gördüler diye tahmin ediyorum. Oranın zararını burada telafi etmek istiyorlar. KİPA’nın IYAŞ Park’la ilgili değil ama IYAŞ’la benzer noktaları var. Gıda marketi tarzında çalışıyorlar. Bu nedenle IYAŞ’a benzerlikleri var. IYAŞ açılalı 13 yıl oldu. Biz KİPA’nın vereceklerini, verebileceklerini 13 yıldır Isparta’ya veriyoruz ve vermeye devam ediyoruz.”

ISPARTA EKONOMİSİ GERİLİYOR
IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şenol, KİPA’nın umduğunu bulamayacağı iddiasını ortaya atarken Isparta ekonomisinin durumundan bahsetti. Isparta’da gelirlerin azaldığını iddia eden Şenol, bu durumun perakende sektöründeki harcamayı azaltacağını söyledi. Şenol, şöyle konuştu: “Ticaret arz-talep dengesidir. Bir şehrin gelirleri düşmeye devam ediyorsa ticareti de azalmaya devam edecektir. Isparta’da sanayinin sekteye uğramasından dolayı gelirlerin azaldığına inanan bir insanım. İşsizliğinin azalmasının sebepleri de budur. Birçok fabrikanın kapanması, Mensucat’ın işçi sayısının azalması Isparta ekonomisine büyük zararlar vermiştir. İşsizliğin azalmasına neden olmuştur. Son 10 yılda 500 kişi çalıştıracak bir işletme kurulmayacaktır. En son kurulan işletme tüketim sektöründeki IYAŞ Park’tır. IYAŞ Park’ta şu an 750 kişi çalışıyor, bunun haricinde bir yer kurulmamıştır. Daha önce işten çıkarılanlar işsizdir. Dolayısıyla Isparta ekonomisinde büyük bir gerileme vardır ve sonuçlarının perakende sektörüne yansıması kaçınılmazdır" dedi.

KİPA’nın gelmesiyle IYAŞ zarar görmeyecektir, kendi tedbirlerini alacaktır. Ama perakende sektöründe çalışan bakkal ve esnaf kesimi büyük zararlar görecektir. Karşılıklı olarak düzenlenen kampanyalarda esnaf kesimi büyük zarar görecektir.

FİLLER TEPİŞİRKEN ÇİMLER EZİLECEKTİR
Piyasaya arz edilen para sabitse, eğer harcanan para parçalanıyorsa bundan bir kesim zarar görecektir. Büyük müesseseler tedbirlerini aldığı zaman zarar gören küçük müesseseler olacaktır. Filler tepişirken altta çimler, çiçekler ezilecektir. Bu benim düşüncem, şahsıma ait bir fikirdir.

Şu anda toptan, perakende işi yapan 1300 işyeri var. Toplam iş yapanların çoğu bundan zarar görecektir. KİPA mal teminini merkezi sistemle yapmaktadır. Dolayısıyla bölgeden mal alımı olmayacaktır. Buradaki toptancılar çok mağdur olacaktır. Biz teminlerimizi tamamen yerel firmalardan yapıyorduk. Belki fiyat uyumu olmazsa dışarıdan da temin yapılacaktır.”

ESNAFI DÜŞÜNEREK YILDA 1 KEZ İNDİRİM YAPIYORDUK
Bu arada IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şenol, KİPA ve benzeri gelişmelere karşın yeni taktikler geliştirdiklerini söyledi. Sürekli indirim ve daha çok reklamla daha çok kişiye ulaşacaklarını belirten Şenol, “Taktik değiştiriyoruz. Reklam vasıtasıyla daha çok halka ineceğiz. İndirimler sürekli devam edecek. Gelen firmalar bizi biraz daha tetikleyecek. Kendimizi geliştirmemizi sağlayacak. Yeni taktikler alacağız. Isparta halkına yarayacak ama esnaf kesimi için iyi olmayacaktır. Biz yıllardır sadece yılda 1 defa indirim yapıyorduk. Geri kalan sürede esnafın ezilmesini engelliyorduk. Bundan sonra tahmin ediyorum yıl içinde indirimler devam edecek” diye sözlerini tamamladı.

Akdeniz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum