Kira Gelirlerine Haciz Konuldu

Yalvaç Belediyesi'nin kira gelirlerine, belediyeden alacağı bulunan bir şirketin icra işlemleriyle nedeniyle haciz konuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2010 16:46
Kira Gelirlerine Haciz Konuldu

Yalvaç Belediyesi'nin kira gelirlerine, belediyeden alacağı bulunan bir şirketin icra işlemleriyle nedeniyle haciz konuldu.
    
Ajans32 muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkezi Konya'da bulunan Tekbaş AŞ tarafından şirketin 2004-2009 yılları arasında Yalvaç Belediyesine verdiği yol, kaldırım taşlarının bedelini tahsil edemediği ve belediyeden 462 bin 912 lira 32 kuruş alacağı bulunduğu gerekçesiyle Yalvaç İcra Müdürlüğü'ne başvuruldu.
    
İcra Müdürlüğü, şirketin ödenmeyen alacağı nedeniyle Yalvaç Belediyesi'nin mülkiyetindeki iş yerinin kira bedellerine ihtiyati haciz konulmasına karar vererek, haciz kararını kiracılara bildirdi. İcra müdürlüğünün işletmecilere gönderdiği tebliğde, Yalvaç Belediyesinin kira alacaklarına haciz konulması nedeniyle bu ayın sonuna kadar ödenmesi gereken kira borcunun, belediye vezneleri ya da hesapları yerine icra dairesine ödenmesi gerektiği bildirildi.
    
Yalvaç Belediye Bakanı Tekin Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketin alacağını beyan ettiği bedele karşılık sevk irsaliyesi veremediğini, bu konunun soruşturulduğunu söyledi.
    
Bayram şunları söyledi: ''Şirketten, tahsil etmeye çalıştığı mal bedeline ilişkin sevk irsaliyeleri istendi, ancak irsaliye şu ana kadar halen verilmedi. Sevk irsaliyeleri bilerek verilmedi. O irsaliyeler gelse her şey meydana çıkacak. Ortada ihale yolsuzluğu var. İrsaliyeler hep ihale tarihinden öncesine ait. Önce mal alınmış ardından da ihale yapılmış.'' dedi.
    
Bayram, alacaklı şirkete, borçlarına karşılık Antiocheia Otel'i teminat gösterdiklerini ve otelin satışıyla borcu ödenmeyi taahhüt ettiklerini de belirterek, bu süreçteki kira gelirleri ve banka hesaplarına yapılan haciz işlemine itirazda bulunacaklarını da söyledi.
    
Yalvaç Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısında da konu gündeme gelirken, Tekbaş AŞ'ye olan faiz hariç 330 bin lira borcun ödenmesi için iş yeri verilmesi, kabul edilmemesi halinde iş yerlerinin satılarak borcun ödenmesi yönünde oy birliği ile karar alınmıştı. Satışı ya da trampasına karar verilen beş adet iş yeri için açılan ihaleye ise giren olmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.