Kiraz Fiyatı Bu Yıl Rekor Kıracak Mı?

İhracatlık kiraz üretilen İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Avrupa'daki kiraz üretiminin gerilemesi nedeniyle talebin artmasına bağlı son yılların en iyi sezonu yaşanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2016 15:14
Kiraz Fiyatı Bu Yıl Rekor Kıracak Mı?

Kirazda erkenci türlerin yetiştiği İzmir - Kemalpaşa'da üretici, ürünlerini ihracat için İzmir Limanı'na yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. 

Erkenci olması nedeniyle, don, dolu, aşırı yağış gibi iklimsel olaylardan olumsuz etkilenme riski yüksek olan kirazda üretici bu yıl yükselen fiyatlar nedeniyle mutlu bir sezon geçiriyor. Geçen yıl kilogramı ortalama 5-6 liradan satılan kiraz, bu yıl 12-14 liraya alıcı buluyor.

Geçen sene 5-6 liradan satılan ziraat 0900 cinsi kiraz, bu sene 12-14 lira arasında alıcı buluyor. Fiyatların yükselmesinde Avrupa'da İspanya, İtalya, Yunanistan ve Fransa gibi kiraz üreticisi ülkelerde yaşanan doğal afetlerin etkili olduğunu belirtiliyor. 

Bu gelişmenin Isparta'da bulunan kiraz üreticilere ne kadar yansıyacağı ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.