Kısa Süre Yağan Dolu Büyük Zarara Yol Açtı

Pazar günü öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur ve arkasından gelen dolu yağışı, bazı köylerde çiftçileri büyük hasara uğrattı.

Yayınlanma:
Kısa Süre Yağan Dolu Büyük Zarara Yol Açtı

Pazar günü öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur ve arkasından gelen dolu yağışı, bazı köylerde çiftçileri büyük zarara uğrattı.

Şiddetli yağan dolu yağışı sonrası, Yalvaç'a bağlı Aşağı Tırtar, İleği, Gökçeali, Kumdanlı köylerindeki elma bahçeleri büyük zarara uğradı.

Yağışın ardından oluşan hasarın ön tespit çalışmaları için bölgeye giden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinde alınan bilgilere göre, 7 Ağustos Pazar günü bölgede başlayan dolu yağışının özellikle elma bahçelerine büyük zarar verdiği aktarıldı.

Bölgeye giden yetkililer, ön hasar tespit çalışmalarını tamamladılar ve zarar gören yetiştiricilerin müracaatları doğrultusunda hasar tespit çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.