Koku Sorunu Yüzde 98 Oranında Çözüldü

Koku Sorunu Yüzde 98 Oranında Çözüldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2019 16:56
Koku Sorunu Yüzde 98 Oranında Çözüldü

BAKA, Belediye, İl Özel İdaresi, ITSO ile sanayicilerin katkıları ile kurulan koku giderici ünitenin kesin kabulü yapıldı, arıtmadan çıkan kokunun yüzde 98 oranında hapsedildiği tespit edildi.

TÜBİTAK ve Ege Üniversitesi’nin yaptığı analizlerde de atmosfere bırakılan buhardaki koku miktarı normalin çok altında çıktı.

Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, BAKA, Belediye, İl Özel İdaresi, ITSO ve sanayicilerin katkıları ile 3.1 milyon TL’ye maledilen koku giderici ünitenin kesin kabulünün yapıldığını, yapılan testlerden başarılı sonuçlar alındığını açıkladı. Bıtrak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

TEK BAŞIMIZA YAPAMAZDIK
“Koku giderme ünitesini hayata geçirdik. Tabiki tek başımıza bu işin altında kalkmamız mümkün değildi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın maile destek kapsamında 1.4 milyon TL destekleme yapıldı. Arıtmamızın tamamının maliyeti 3.1 milyon TL. Geri kalan bölümünü müteşebbis heyetimiz olan İl Özel İdaresi, ITSO ve Belediyemiz ile sanayicimizin katkıları ile bu ihalemizi gerçekleştirdik. 26 Haziran 2019 tarihi itibariyle ünitemizi devreye aldık. Şu anda koku giderme ünitesinin çalışma sistemi yüzde 98 nisbetinde. Koku tamamen hapsedilmiş durumda.

KESİN KABUL YAPILDI
Yüklenici firmadan 3 aylık geçici çalıştırmasını talep ettik. Eksiklikler var mı-yok mu gözlemlememiz gerekiyordu. Bu süreçte analizler yaptık, değerlendirmeler yaptık. Doğru kimyasallarla çalıştırma artık devreye alındı. Kesin kabul yapılmıştır.

TÜBİTAK ANALİZ ALDI, SONUÇLARI GÜZEL
Geçici kabul esnasında hem TÜBİTAK’tan hem de Ege Üniversitesi’nden analiz yaptılar. Numune aldılar. Normalde 1000’in altında olması gerekirken bizim kokumuzun 365 civarında olduğu belirlendi.

KAPALI SİSTEM İLE DEŞARJ
Deşarcımızı 1.2 km. ileriye kapalı sistem ile yapıyoruz. Belediyemiz de bir çalışma yapıyor. Arıtmayı kapalı sistem ile belli noktaya kadar götürdü. İki arıtmanın kapalı sistemi birleşecek ve daha ileri havzada salınacak. Böylece bu bölgedeki kokuyu tamamen gidermiş olacağız.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum