Kokunun Sorunu Milletvekili Recep Özel

Kokunun Sorunu Milletvekili Recep Özel

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2019 11:52
Kokunun Sorunu Milletvekili Recep Özel

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vatan Mahallesi sakinleriyle buluştu. Isparta’nın öncelikli gündem maddelerinden birisi olan Deri Organize Sanayi Bölgesinden kaynaklanan koku sorununa değinen Günaydın, “Devlet buraya arıtma yapılması için 2006 yılında yatırım programına almış. Ancak o dönemde de milletvekili olan Recep Özel bu işi takip etmediği için arıtma tesisini esnafımız kendi cebinden yapmak zorunda kaldı” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Vatan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahallenin sosyal tesislerinde gerçekleşen buluşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mahalleye gelişinde sevgi ile karşılanan Başkan Günaydın’ın gündeminde DOSB’den kaynaklanan koku sorunu vardı.

**İhaleyi benim yapma şansım yoktu
DOSB’de geniş çaplı karıştırıcıların bulunduğunu ve bunun üstünün kapanması gerektiğini ancak kendi sorumluluğunda bulunmadığına değinen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bunun ihalesini benim yapma şansım yok” dedi. DOSB’ye 400 bin lira katkı sunduğunu hatırlatan Günaydın, karıştırıcıların üzerine koku olmaması için kapak konması gerektiğini dile getirdi. Günaydın, “O kapağın altındaki kokuyu da biyolojik bir çalışmayla hapsediyor ve yok ediyor. Ama bu yapılmadığı takdirde inşaata başlamak mümkün değil. Şu anda akan bir suyu var. O suyu da götürmek lazım, götüremezsen o zaman dere de kokuyor. Ben boruyla bu suyu götürdüm diyelim, ama kapaklar yapılmadığı için bu sefer oradan kokular yükselecek. Benim yaptığım masrafta işe yaramayacak” dedi.

**İhale yapıldı, bende harekete geçtim
Bunun içinde her ikisinin aynı zamanda yapılması gerektiğini aksi takdirde buna çözüm bulmanın hemen hemen mümkün olmadığını kaydeden Günaydın, “Bu kapak ihalesi yapıldı ve bende hemen harekete geçtim. Bu ihaleden sonra belediye olarak 400 bin lira katkı sundum. 400’er bin liralık diğer bölümleri de ITSO, DSOB ve Özel İdare verecek. BAKA’da 1,6 milyon lira verecek. Kanunu bu. Ben bunu bekledim. İhale yapıldı. Yapılır yapılmaz da, kendi arıtma tesisimizin suyunu da alarak özellikle özel idarenin yapması gereken yani devletin yapması gereken bu suyu da götürmesi lazım. Ama götürülmüyor, götürmüyorlar, götürmek için çare bulmuyorlar. Bir Vatan Mahallesi değil, 7 mahallemiz koku içerisinde kalıyor” şeklinde konuştu.

**Özel İdarenin yapması gerekeni ben
yapıyorum suyu 5 km ileriye götürüyorum
DOSB’nin kapak ihalesinin yapılmasının ardından belediye olarak kendisinin de tabakhaneden çıkan suyu kapalı sistemle 5 km ileriye taşımak için çalışma başlattığını söyleyen Günaydın, “5 km ileriye kadar yalnız malzeme ücreti 5 milyon liraya mal oluyor. Bunun tamamını ben karşılıyorum. Sırf bu mahallelerimizi kokudan kurtarmak için. Özel idarenin yapması gerekeni de ben yapıyorum. Bunun tamamını ne yapayım, çare yok. Yapmıyorlar, yapmayacaklar, biz yaptık” dedi.
Normal şartlarda bu çalışmaların 2006 yılında yapılması gerektiğini söyleyen Günaydın, “Özel idare devlet bunu 2006 yılı kamu yatırımları olarak bizim buraya para çıkmış, fakat bu arada da 2002-2007 arasında bir milletvekili var. Bu milletvekili bu yatırımın parasını alıp, esnafımıza yönlendirmemiştir. Yani bu milletvekili armut taşlamıştır, o zaman hizmetini yapmamıştır. O dönem Recep Özel milletvekiliydi. Devlet bu kamu yatırımını çıkarmış, niye bu parayı takip etmedin. Ondan sonra da derici esnafımız zaten taşınıyor, masraf. Esnafa da Halkbankasından kredi aldırmış. O günden bu güne esnaf kredi ödüyor ve 2023 yılına kadar da ödeyecekler. Benden önce buraya birisi geldi. ‘Bu koku benim kokum’ diyor. Aynı milletvekili de ‘bu koku bizim kokumuz’ diyor. İlk defa hayatta doğru söylediler. Evet bu koku sizin kokunuz. Yine bir aday da ‘bunu ben çözerim’ diyor. Sen nereden çözeceksin sen ticaret odasındayken, 400 bin liralık parayı ödedin mi. hem ödemedin. Ticaret odasından sonra aday oluyorsun. Vazifeni yapmadığın gibi ben yaparım diyorsun. Kusura bakma sen yapamazsın, yapmadın, yapmayacaksın. Bunu Yusuf Ziya Günaydın yapar ve yaptı zaten. Birde kalkmışlar ‘bu belediyenin suçu, vazifesi’ diye bir milletvekili de diyor. Evet doğru söylemişler. Ben yaptım. Sizin yapamadığınız, çözemediğiniz konuyu ben çözdüm. Özel idare demek milletvekili demektir. Sayın milletvekilleri hem de 3’e çıktınız. 3’e çıktınız ama bu Isparta’ya bir dirhem hizmetiniz olmuyor”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.