Kömür Analiz Laboratuarı Tescillendi

Isparta'daki hava kirliliğini önlemek amacıyla Isparta Belediyesi tarafından kurulan Kömür Analiz Laboratuvarı tescillendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2011 17:59
Kömür Analiz Laboratuarı Tescillendi

Isparta'daki hava kirliliğini önlemek amacıyla Isparta Belediyesi tarafından kurulan Kömür Analiz Laboratuvarı'nın tescillendiği ve laboratuvarda çevre illerden gelen kömürlerin de analizinin yapıldığı bildirildi.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, cihaz alımlarını tamamladıklarını kaydetti. Laboratuvarın tam anlamıyla çalışabilmesi amacıyla yeterlilik belgesi için Çevre ve Orman Bakanlığı'na müracaatta bulunduklarını kaydeden Aydoğdu, laboratuvarda yapılan denetimler sonunda ön yeterlilik belgesi almaya hak kazandıklarını belirtti.

Laboratuvarın da akredite olması için müracaatta bulunduklarını dile getiren Aydoğdu, laboratuvarın herhangi bir eksikliğinin olmadığı için akrediteyi de aldıklarını bildirdiler. Artık Isparta'da kömür analizlerin hızlı bir şekilde yapabildiklerini söyleyen Aydoğdu, "Bir dönem kömürlerimizi başka illerde analiz ettiriyorduk, şimdi ise başka illerin de kömürlerini analiz ediyoruz. Ardahan, Bitlis gibi 15 ilden kömür analizleri için müracaatlar başladı" diye konuştu.

Aydoğdu, laboratuvarda yapılan analizlerin modern laboratuvarlarda yapılan analizlerle eş düzeyde olduğunu savundu.

Isparta'daki hava kirliliğinin son iki yılda önemli ölçüde düştüğünü belirten Aydoğdu, denetimlerle Isparta'nın hava kirliliği yaşamayan bir il haline geleceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.