Kongrede Gerginlik

İYİ Parti Isparta Merkez ilçe kongresi gergin başladı.

Yayınlanma:
Kongrede Gerginlik

İYİ Parti Isparta Merkez ilçe kongresi gergin başladı. Meydan AVM’de belediye kültür salonunda yapılan kongre saat 11.00’de başlayacağı önceden duyurulmasına rağmen kongre saat 13.00 de başladı.

Kongrenin sunumunu yapan partili üyesi Suat Kizir gündem maddelerine göre hareket etmedi. Kendisine verilen bilgi notlarına göre hareket eden sunucu önce telgrafları sonra salonda olanların ismini okumadı. Sunucunun listesinde olan isimlerin arasında birçok misafirler anons edilmesine rağmen salonda olmadıkları görüldü.

Bu arada ismi okunmayan İl Başkanı Hasan Büyükçam ayağa kalkarak kendisini takdim etti, sonra İl Eski Başkanı Mehmet Ertekin kendisini takdim etti, tüm bu gelişmelere kayıtsız kalmayan eski Milletvekili Mustafa Zorlu da sunucuya itiraz ederek salonda eski il başkanlarının, Genel merkezden gelen misafirlerin olduğunu, hatta kendisinin eski bir milletvekili olduğunu söyleyerek tepkisini ortaya koydu. Daha sonra Milletvekili Aylin Cesur salona dönerek yaşananların bir talihsizlik olduğunu belirterek “Arkadaşlar biz buraya demokrasi şöleni yapmaya geldik daha başlamadan gerginlik yaşarsak kongreyi tamamlayamayız, lütfen sakin olalım “ diyerek tarafları sükûnete davet etti.

Bu sırada kongrenin sunumunu yapan Suat Kizir, listedeki isimleri okuduğunu belirterek kendisini savundu.Çok acemice organize edilen İYİ parti Merkez ilçe kongresinde bu kez Divan krizi yaşandı. Sunucu divan oluşmadan merkez ilçe başkanını konuşma yapmak için kürsüye davet etti ve daha sonra divan oluştu. Divan başkanı Genel merkez yöneticisi Nazif Aktürk ve üyeler bir süre ayakta bekleyerek gündem maddelerinin kendilerine ulaşmasını beklediler.

Gündem maddeleri olmadığı için bir yönetici salonda yeniden gündem maddelerini bir kağıda yazarak divana verdi ve divan gündeme göre kongreyi yönetti.Isparta İYİ parti merkez ilçe 3. olağan kongresi gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra oylamaya geçildi ve 429 delege oy kullanmak üzere sandığa gitti.

226 oyla Hüseyin Börekçi İYİ Parti merkez ilçe başkanı oldu..

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.