Kooperatifçilik Geliştirme Kursları Devam Ediyor

Kooperatifçilik Geliştirme Kursları Devam Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2020 10:02
Kooperatifçilik Geliştirme  Kursları Devam Ediyor

Daha önce Güneykent Kasabası, İslamköy köyü ve Eğirdir İlçe Merkezinde düzenlenen "Muhasebe Finansman ve Kooperatifçilik Geliştirme"  Kurslarının dördüncüsü, kalabalık bir kadın girişimci grubunun talebi üzerine Aksu ilçesinde düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı birinci "100 Günlük İcraat Programı" kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında imzalanan, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" kapsamında eğitim faaliyetlerine devam ediliyor. 

Geçtiğimiz aylarda Gönen Güneykent Kasabası, Atabey İslamköy köyü ve Eğirdir İlçe Merkezinde düzenlenen "Muhasebe Finansman ve Kooperatifçilik Geliştirme"  Kurslarının dördüncüsü, kalabalık bir kadın girişimci grubunun talebi üzerine,  İl Tarım Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Kobuk ve Mühendis Murat Çankaya tarafından Aksu ilçesinde düzenlendi.

Kursta, Kooperatifleşmenin amacı, ilkeleri ve değerleri, işleyişi, yönetim ve denetim kurullarının görev ve sorumlulukları, kooperatifin hukuki defterlerinin tutulması ve muhasebesi konularında eğitimler verildi.

65 kursiyerle başlayan ve 5 iş günü devam eden kurs sonunda başarılı olan 51 kursiyere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda düzenlenen Sertifika töreninde,  Aksu Kaymakamı Muhammed Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Serkan Keskin, Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman,   Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Kobuk, Aksu İlçe Tarım Orman Müdürü Ayhan Gençtürk, Aksu Milli Eğitim Müdürü Bilal Demirtaş, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Aksu Kaymakamı Muhammed Şahin, kursiyerlere ve kurs hocalarına teşekkür ederek, kurulacak olan kadın kooperatifinde çalışmalarında her zaman yanında olduğu ve özverilerine karşılık desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü genel kooperatifçilik eğitimi, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin eğitimi ile kadın kooperatifçilerin eğitimi faaliyetlerinin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.